Mielipiteet

Aluevaalit ovat tärkeät – On todella tärkeää, että saamme omista kunnistamme läpi ehdokkaitamme aluevaltuustoon

Aluevaaleissa kannattaa miettiä, ketä äänestää. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Aluevaaleissa kannattaa miettiä, ketä äänestää. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Aluevaalit tulevat tammikuussa. Aluevaltuustot päättävät hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vuodesta 2023 alkaen eli päätäntävalta näissä asioissa siirtyy suuremmalle hyvinvointialueelle.

Oma hyvinvointimme koskettaa meitä jokaista, se on lähellä sydäntä. Miten voin, miten jaksan, saanko oikea-aikaista hoitoa jatkossakin, kun sitä tarvitsen? Tullaanko hädän tullen auttamaan, kauanko avun saaminen kestää? Miten läheisistäni huolehditaan? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, joita me kaikki joudumme varmasti miettimään. Juuri siksi tulevilla aluevaaleilla on merkitystä sinulle, minulle ja meille kaikille.

Toimivat ja yhdenvertaiset peruspalvelut tulee olla jatkossakin hyvinvointialueilla meillä kaikilla. Sosiaali- ja terveysministeriö STM kertoo sivuillaan, että tavoitteena on saada palvelua nopeasti, ja että jopa yhdellä puhelinsoitolla pääsee useamman palvelun piiriin. Ennaltaehkäisy on tärkeässä osassa. STM kertoo myös, että lähipalvelut monipuolistuvat. Toisaalta Kuntaliiton edustaja kertoi, että lääkäripalveluita ei välttämättä ole joka kunnassa. Olemme kaikki uuden edessä, työntekijät sote-palveluissa, asiakkaat, me valtuutetut.

Erityisen merkitykselliset ovat nämä ensimmäiset vaalit, koska niissä valitut aluevaltuutetut päättävät kauaskantoisesti siitä, millaiset toimintamallit hyvinvointialueelle luodaan, ja miten johtaminen ja henkilöstöpolitiikka rakennetaan niin, että ne edistävät palvelun parantamisen tavoitteita.

Yli puolet äänestäjistä ei tiedä, mistä asioista tammikuun aluevaaleissa valittavat valtuustot päättävät, selviää syyskuussa tehdystä kyselystä. Mielestämme on nyt todella tärkeää, että saamme omista kunnistamme täällä Kanta-Hämeessä läpi ehdokkaitamme aluevaltuustoon. Tiedämme ja tunnemme alueemme tarpeet ja palvelurakenteet.

Uusia valtuutettuja aluevaltuustoon ei valitse joku siellä jossain, vaan me kukin arvokkaalla äänellämme. Näissä vaaleissa, jos missä, on tärkeää vaikuttaa äänestämällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic