Mielipiteet

Ankea kevät

Monet nuoremmat ovat kokeneet elämänsä ensimmäisen ankean kevään. Me vanhukset koimme sen jo kahdeksankymmentä vuotta sitten.

Kolmisen kuukautta sitten levisi maahamme koronaviruksena tunnettu vakava epidemia, joka varsin pian sai poliitikot ja ennen kaikkea television toimittajat melkoiseen hämmennykseen ja innostuksen valtaan. Kohta kolme kuukautta on televisiossa laulettu ”samaa laulua” . Esiintyjien määrä on vaihdellut yleensä yhdestä viiteen.

Mollivoittoiset esitykset ovat olleet varsin yksitoikkoisia sisällöltään ja ”Jaska” olisi aikoinaan antanut huonon arvosanansanan tautologian takia tai nykyajan tutkijat toiselta lainatun tekstin vuoksi, Useimpien sisälukutaito on hyvä, mutta varsin usein sisältö on jättänyt tällaisen vanhuksen miettimään, mikä tarkoitus niillä on ollut.

Mahdollisesti tehtyihin kysymyksiin on usein vastattu kierrellen tai kaarrellen tai on jätetty vastaamatta!

Yksi hyvä esimerkki tällaisesta on yli 70-vuotiaiden ”karanteeni”. Vasta hiljattain on selvinnyt, että esim. en ole ollutkaan karanteenissa. Tiedotuksen tarkoituksena onkin ollut se, että ratkaisisimme itse, miten toimimme.

Eikö tiedottajien päähän ole pälkähtänyt, mikä vaikutus tällaisella on vanhukseen, joka on ollut eristettynä läheisistään – jopa puolisostaan ja joutunut jättämään harrastuksensa.

Usein vielä varsin monipuolisen ja rikkaan elämän vastapainona on nyt jokapäiväiset koronatiedotukset ja uutiset, joissa luetellaan moneen kertaan parinkymmenen maan sairastuneet, sairaalaan joutuneet, tehohoidossa olevat ja kuolleet, Usein myös näytetään USA:sta kuolleiden kuljetusta.

Nyt on ruvettu puhumaan jo epidemian valtavista taloudellisista vaikutuksista.

Jos tällaisilla toimilla jatketaan vielä pitkään on syytä huolestua myöskin kaikenikäisten ihmisten sekä henkisestä että fyysisestä hyvinvoinnista.

Jo nyt monet kielteiset vaikutukset näkyvät!

Aikoinaan opittiin, että ilmaisia lounaita ei ole, Nyt ollaan jakamassa satoja miljardeja maille, jotka ovat hoitaneet asiansa vastoin sopimuksia. Tarkoituksena on aikaansaada taloudellinen nousu Suomikin lainaa rahaa itselleen ja lahjoittaa sitä muille. Se on kuulemma kannattavaa, koska ”raha on halpaa” ja takaisin maksu on vasta joskus. Joku senkin maksaa Tapahtuneita vahinkoja ei korjata myöhemmin millään taloudellisella nousullakaan!

Uusimmat

Fingerpori

comic