Mielipiteet

Arjen tukea tarvitaan huomennakin

Arkistokuvassa forssalaisia marttoja. Kuva: Tapio Tuomela
Arkistokuvassa forssalaisia marttoja. Kuva: Tapio Tuomela

VM:n budjettiesityksessä sosiaali- ja terveysjärjestöiltä aiotaan ensi vuonna leikata 127 miljoonaa, eli kolmannes nykyisen toiminnan euroista. Toteutuessaan leikkaukset heikentävät merkittävästi haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten arkea ja elämänlaatua.

Martat on Suomen suurin erityisryhmille kotitalousneuvontaa toteuttava järjestö. Kohtaamme vuosittain suuren määrän erityistä tukea tarvitsevia lapsiperheitä, ikäihmisiä, etsivän nuorisotyön asiakkaita, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, maahanmuuttajia, rikostaustaisia ja heidän läheisiään sekä taloudenhallinnan kanssa painivia ihmisiä. Työ tehdään osallistujia kuunnellen, yhteistyössä järjestöjen sekä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa.

Suunnitellut leikkaukset tarkoittaisivat Marttojen erityisryhmille kohdennetun neuvonnan päättymistä. Järjestöjen Veikkauksen tuotoilla tekemä, inhimillisesti ja taloudellisesti tärkeä työ on turvattava pitkäjänteisillä ratkaisuilla. Arjen sujuminen muodostaa perustan jaksamiselle, kuntoutumiselle, opiskelulle ja työelämään siirtymiselle. Hyvä arki kuuluu kaikille.

Uusimmat

Fingerpori

comic