Mielipiteet

Arkadianmäen sote-tsunami

Soten kehitys käyttäytyy kuten tsunami, mutta ahaa-elämyksenä Arkadianmäellä, jossa hallitus ja oppositio liikuttelevat omia aaltojaan ees-taas. Jossain vaiheessa eduskunnan aaltoliike myös tyyntyy ja sote-aalto hiljalleen rauhoittuu, kuin sanontana: on tyyntä myrskyn edellä.

Oppositio haluaa olla aina eri mieltä kuin hallitus ja tarkoituksena on saada synnytettyä iso hyökyaalto tuhoamaan jo lähes valmiin soten! Näin saadaan suomalainen ikiliikkuja-sote, joka ei valmistu 7:n lihavan eikä 7:n laihan vuoden aikanakaan.

Japanissa on kauaksi merelle asennettu antureita, jotka varoittavat etukäteen tsunamista. Suomen eduskuntataloonkin olisi pitänyt peruskorjauksen yhteydessä asentaa jonkinmoiset poliittiset tsunamihälyttimet antureineen, ihan joka kansanedustajan tuolille! Mutta nyt on tyydyttävä vanhanmalliseen käytäntöön eli puhemiehen nuijan antamiin 1:n minuutin varoitusääniin!

Hukkuuko sote, kuten tunnetussa laulussakin kerrotaan, että myrsky-yönä vaari hukkui meren mustiin laineisiin? Näin olen television torstain eduskunnan kyselytunneilta seurannut Arkadianmäen sote-tsunamin kehittämiskeskustelujen oppitunteja vai ovatko nämä olleet jälleen suuren suomalaisen kesäteatterin harjoitukset ja vieläpä kansan kustannuksella?

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic