Mielipiteet

Arvoja ja valintoja

Helsingin kaupunginvaltuusto tyrmäsi jo toisen kerran tänä vuonna perussuomalaisten aloitteen 50 000 euron lisärahoituksesta Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Hallituskaan ei enää viime vuonna löytänyt rahoitusta, ns. joulurahaa, ruoka-apua tarjoaville yhdistyksille. Eri selvitysten mukaan Suomessa yli 20 000 ihmistä joutuu säännöllisesti hakemaan ruoka-apua ja seisomaan leipäjonoissa. Ruoka-apua tarjoavat yhdistykset ja yhteisöt tekevät arvokasta työtä, kun yhteiskunta on epäonnistunut vähäosaisistaan huolehtimaan.

Vastaavasti eläinsuojeluyhdistykset ympäri maan tekevät arvokasta työtä vapaaehtoisten voimin ja pienillä taloudellisilla resursseilla. Löytöeläinkodit tarjoavat turvan ja etsivät hylätyille lemmikeille uuden kodin ja huolehtivat muutenkin eläinten hyvinvoinnista. Tämän olen saanut itsekin paikallisessa löytöeläinkodissa vierailulla todistaa.

Myös vanhustenhuollossa, omaishoidossa tai vaikkapa mahdollisuudessa jäädä hoitamaan sairasta lastaan ilman potkujen pelkoa on riittää parantamista. Velkarahalla pyörivässä taloudessa tämänkaltaisiin asioihin rahoituksen löytäminen on erityisen vaikeaa.

On hyvä, että Suomessa on toimiva kolmas sektori, joka auttaa silloin kun yhteiskunta ei paikalle veny. Olisi myös hienoa, jos näitä kotimaan vähäosaisten, vanhusten ja sairaiden tueksi löytyisi vastikään vietettyä Nenäpäivää vastaava koneisto lukuisine julkkisvieraineen.

Varsinkin, kun verovaroin rahoitettu YLE on tempauksessa suuressa roolissa. Muutenhan rahan keräämisessä ei tietenkään mitään moitittavaa ole – lahjoittaja antaa kykynsä ja tahtonsa mukaan tarkoituksesta riippuen.

Puolueeni julkaisi oman oikeudenmukaisuuspaketin, joka tulee sisältymään vaihtoehtobudjettiimme. Keskeisenä sisältönä on ohjata yhteisiä varoja muun muassa mainittujen kohteiden parantamiseen. Rahoitus näihin saadaan esimerkiksi karsimalla maahanmuuton kuluja ja EU:n jäsenmaksua. Kysymys on siitä mitkä asiat katsotaan tärkeiksi – arvoista ja valinnoista.

Pia Kuparinen PS

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic