Mielipiteet

Avohakkuista

Avohakkuu herättää mielipiteitä.

Vihreät laittoivat liikkeelle kansalaisadressin siitä, ettei valtion metsissä saisi enää harrastaa avohakkuita. Siihen ei tarvittu, kuin Helsingin cityvihreiden omat äänet, niin läpi meni, että heilahti.

Jälleen oli päättämässä joukko, jonka tiedot maamme metsistä ovat kaikkein kauimpana omasta tietopiiristä. Hyvä on jos 10 % edes tajuaa, mitä se tarkoittaa, miten paljon sitä enää tehdään, miten isoja aukot ovat, miksi sitä tehdään, miten se tehdään ja mitä se vaikuttaa ympäristöön ja lajistoon. Tuskin kukaan oli kuullutkaan, mitkä ovat sen positiiviset vaikutukset.

Tiedot on hankittu Vihreästä Langasta tai sosiaalisesta mediasta, jonka totuusarvo on tunnetusti puhdasta ”mutua”. Sillä varmuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys voi antaa.

Ani harva on oikeasti perehtynyt aasiaan, tai lukenut alan ammattilehtiä, metsänomistajien ja hoitajien artikkeleita tieteellisistä tutkimuksista puhumattakaan.

Suomen metsistä käsitellään vuosittain noin 2 % ja siitä suurin osa on harvennushakkuita. Eikä niin kuin eräs vihreä ”metsäasiantuntija väitti, että metsänhakkuu perustuu avohakkuihin.

Tulee mieleen se tapaus, jossa Animalia (vai mikä nyt olikaan) lähetti kouluihin yhden helsinkiläisen koulupojan kertomaan oppilaille, miten huonosti asiat ovat Suomen siipikarjan kasvatuksessa. Poika ei ollut koskaan käynytkään kanalassa ja oli nähnyt kanan vain Korkeasaaressa.

Mikähän siinä on, että kaikkein innokkaimpia ovat ne, jotka ovat kaikkein kauimpana itse asiasta ja joita itse asia vähiten koskee.

Mettämies

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti