Mielipiteet

Avoimuusleikittelyä

Uutiset kertoivat, että ministeriö on 30.11. käynnistänyt turvapaikkaprosessia koskevan selvityksen – kokonaisuudessaan. Vihdoinkin, ehti lukija ajatella.

Kyllähän meillä järki-ihmisillä on tieto tästä prosessista: tänne vain tullaan ja alkaa lupapapereiden täyttö, ensimmäinen, toinen ja kolmaskin. Jos ei turvapaikka irtoa, jää asia kuin ilmaan, kun Suomi ei kuulemma pysty palauttamaankaan. Seurauksen kuin hiljainen hyväksyntä; levittäytykää ja lisääntykää.

Siksi uutinen tutkitusta selvityksestä hetken ilahdutti. Mutta ei – sisäministeri haluaa selvittää, miten saadaan prosessia helpommaksi, siis asiakkaalle, laatua paremmaksi ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa parannetuksi entisestään.

Mutta me suomalaiset olemme odottaneet sellaista selvitystä, jossa julkaistaan ne menot ko. asiassa. Ne sellaiset eurot, joita ei löydy suurennuslasillakaan oman maan tarvitsijoille, mutta joita jaetaan muualta tulleille rajattomasti. Tämän kolmen vuoden aikana on eurojono jo miljardeissa. Missä viipyy oman kansan oikeusturvan selvittely ja tarkistaminen?

Tätä kirjoittaessani kerrotaan uutisissa raakalaismaisista teoista Oulussa, jotka nekin ovat seurausta turvapaikka-asioiden lepuilusta.

Ritva Kuusinen Frs.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti