Mielipiteet

Avoin kirje Jokioisten ääniharavalle: Selvitä, mikä Jokioisilla mättää

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Terve Rami. Lähestyn sinua näin kirjeitse ja toivon/luotan siihen, että pistät ns. hihat heilumaan saatuasi tämän erittäin vahvan mandaatin kunnan asioiden hoitamiseksi.

Ensiksi parhaat onnittelut mahtavan vaalivoiton johdosta.

Sitten asiaan. Kuntahan on sen asukkaat, eli veronmaksajat ja he valitsevat vaaleilla itselleen edustajat eli kunnanvaltuutetut. Heidän tehtävänsä on huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista, turvallisesta asumisesta, terveydenhuollosta, koulutuksesta jne. parhaan kykynsä ja taitojensa mukaan. Valtuutettujen vastuu on raskas. Kunnan virastot ja laitokset ovat valtuutettujen työkaluja tässä tärkeässä ja pyyteettömässä tehtäväkentässä.

Jokioisilla ei kuitenkaan toimi tämä ns. ihanteellinen tila kaikilta osiltaan. Kuntalaisista on melkoinen osa myös vanhuksia. Sellaisia ihmisiä, jotka aikoinaan pitivät huolen siitä, että tänä päivänä on mahdollista äänestää haluamaansa ehdokasta ja yleensäkin olla itsenäisiä. Nuo sen ajan ihmiset luottavat viranomaisiin ja muihin yhteiskunnan auktoriteetteihin, eivätkä siksi osaa epäillä, etteikö luvattu asia, tai esim. kauppa olisi niin kuin on sovittu. He eivät myöskään näin ollen osaa/ymmärrä pitää puoliaan.

Kunnan tekemisistä ja tekemättä jättämisestä johtuen on käynyt oikeastaan pahin mahdollinen, mikä voi em. kuntalaisvanhusta kohdata. Oma asunto menee ja sen myötä vanhuuden turva, eli käytännössä koko elämäntyö valuu hukkaan. Ja tämä kaikki siitä johtuen, että on luotettu ja uskottu.

Nyt, kun sinulla Rami on erittäin vankka kuntalaisten luottamus/ tuki ja sen mukainen auktoriteetti kunnan asioiden hoidossa, niin pidä tällaisten vanhusten puolta. Älä anna tämän kauhistuttavan vääryyden tapahtua. Selvitä, mikä Jokioisilla mättää.

Uusimmat

Fingerpori

comic