Mielipiteet

Forssa kaupunkina on hyvinkin tunnettu ympäri Suomea, mutta liian usein vääristä asioista – "Brändiämme ei oteta vakavasti"

Kuva: Eira Talka
Kuva: Eira Talka

Forssan sijainti on paras mahdollinen, Forssa palvelut ovat huippuluokkaa, Forssan koulutus- ja harrastusmahdollisuudet ovat  huippuluokkaa, Forssan seudun luonto on vertaansa vailla, Forssassa on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa lapsia, Forssan seudulla on tilaa ja rauhaa, Forssa on yrittäjäystävällinen.

Olen asunut Forssassa kohta neljäkymmentä vuotta ja niin kauan kuin muistan, yllä olevaa mantraa on hoettu lähes tauotta. Tällä seudulla asuvat tietävät, että jokainen toteamus yllä pitää paikkaansa, mutta tästä huolimatta, niitä seudullemme elintärkeitä lapsiperheitä tai uusia yrityksiä emme ole onnistuneet kaupunkiimme houkuttelemaan. Valitettavaa on se, että keskustellessani ulkopaikkakuntalaisten kanssa kotikaupungistani, muuttuu keskustelun sävy usein vähättelevän vitsin puolelle. Joko lauletaan Jope Ruonansuun tulkintaa forssalaisuudesta, mietitään sitä missä sanoissa niitä F-kirjaimia on tai ihmetellään, miten siellä helvetin tulirotkossa voi kukaan asua ja sitten on vielä se Billnäsin kirvesjuttu. Hälyttävintä tässä kaikessa on se, että jotkut näistä henkilöistä eivät ole Forssassa koskaan käyneetkään, mutta mielikuva kaupungistamme on kuitenkin muodostettu ja vanhat vitsit jaksavat naurattaa. Forssa kaupunkina on hyvinkin tunnettu ympäri Suomea, mutta liian usein vääristä asioista.

Hienoa on se, että Forssaa mainostettiin valtakunnallisessa televisiossa viime vuonna, mutta tämä ei riitä alkuunkaan. Nyt on aika alkaa myymään Forssaa vakavilla faktoilla ja oikeille kohderyhmille. Forssan tarjoamat mahdollisuudet pitää olla suuryritysten päättävien henkilöiden tiedossa, kun seuraavaa investointia ollaan suunnittelemassa. Kaupungin edustajien pitää jalkautua yritysten pääkonttoreihin ja viedä sanomamme varmasti perille asti. Ja huomionarvoista on se, että nämä pääkonttorit sijaitsevat entistä useammin ulkomailla.

Forssan sijainti kartalla on antanut meille hieman petollisen hyvänolontunteen, eikä tarvittavaa markkinointia ja kovaa työtä ole ymmärretty tehdä tarpeeksi. Sen sijaan on odotettu, että yritykset ja ihmiset ympäri maailmaa ymmärtävät tämän itsenäisesti. Yritysten houkutteleminen Forssan seudulle on kaikkein tärkein tavoite, johon kaikkien tehtävien päätösten ja tekemisen täytyy lopulta johtaa. Yritysten luomat työpaikat tuovat niitä elintärkeitä uusia asukkaita ja toivottavasti suuren joukon paluumuuttajia. Hyvinvoinnin lisääntyessä myös muut pito- ja vetovoimatekijät vahvistuvat.

Muistetaan myös pitää erityisen hyvää huolta nuorisostamme. Turvallinen lapsuus, ensiluokkaiset harrastusmahdollisuudet kaikille lajeille, hyvät kouluttautumisvaihtoehdot ja lapsiperheiden palvelujen toimivuus takaavat meille tyytyväisiä ja juuristaan ylpeitä Forssalaisia, jotka jäävät tälle seudulle asumaan ja tuottamaan hyvinvointia meille kaikille tulevaisuudessa. Suurienkin resurssien sijoittaminen nuorison hyvinvointiin on aina lopulta kannattavaa monestakin eri syystä.

Erityiskiitos Asenne Ry:lle, joka talkoovoimin rakentaa parhaillaan nuorisollemme sitä tarvittavaa pitovoimaa! Tätä yhteisöllisyyttä tarvitaan lisää.

Kaupunkien välinen kilpailu työpaikoista kovenee entisestään, joten unohdetaan se vitsailu ja aletaan myymään tätä oikeasti hyvää tuotetta tosissamme.

Uusimmat

Fingerpori

comic