Mielipiteet

Demokratia vaatii kriittisiä ja aktiivisia äänestäjiä

Kehittyvä ja menestyvä yhteiskunta edellyttää, että kuntalaiset äänestämällä, kirjoittamalla ja valtuutettujen toimintaa seuraamalla kertoisivat mielipiteensä yhteisten asioiden hoidosta.

Lisäksi ikäihmiset pitäisi päästä paremmin mukaan yhteiseen toimintaan ja rientoihin, jos heille järjestettäisiin riittävä maksuton ATK-koulutus. Ilman digitaitoja he putoavat kohta auttamattomasti eri maailmaan. Koulutus digijärjestelmän osaamiseen auttaisi yksin hoitamaan maksut, linja-autojen aikataulut, lääkereseptien uusimiset, verot ym. sekä yhteyksien pitäminen omaisiin. Tämä helpottaisi ikäihmisten koko elämää, olla mukana yhteiskunnan kaikissa asioissa.

Forssa on kaunis luonnonläheinen kaupunki, täältä löytyvät: Hieno Vesihelmi, uimala (kuntoutuspaikka kaikille), oma sairaala, koulut ja kaunis luonto ympärillä. Forssan sijainti on maantieteellisesti keskeinen. Tätä sijaintia tulisi käyttää paremmin hyväksemme. Julkiset liikenneyhteydet tulisi ottaa ykkösaiheiksi, ilmoittaa aikataulut julkisiksi (ennen oli näin). Sain aikaiseksi ensimmäisellä valtuustokaudella junaradan merkinnän maakuntakaavaan Helsinki – Forssa – Pori. Olin maakuntavaltuutettu ja kävin pitkiä keskusteluja silloisen Hämeen arkkitehdin kanssa rautatiekysymyksistä.

Nyt tarvittaisiin Forssan kasvuun hyvät liikenneyhteydet, saisimme yritykset palaamaan tänne Forssaan ja ihmisten ei tarvitsisi yksin käyttää omaa autoa kaikenlaiseen liikkumiseen. Helsinkiin matkustaessa huomaa, kuinka suuret massat liikkuvat omilla autoilla yksin työpaikoilleen tungokseen saakka. Tämä olisi myös ilmastokysymys, jos rautatieyhteys rakennettaisiin. Nyt näyttävät meidän valtion rahat menevän Turku – Tampere – Hämeenlinna -rautateiden parannuksiin ja tukemiseen nopeiden yhteyksien saamiseen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tampereelle on lisäksi rakennettu raitiotieliikenne ja se on jo koeajokäytössä. Kaikki luettelemani asiat ovat suuria huolen aiheitani, kun parannuksia ei ole alettu valmistelemaan. Aktiivisuutta tarvittaisiin, että Forssakin saisi asiansa kuntoon.

Ystävällisin terveisin:

Uusimmat

Fingerpori

comic