Mielipiteet

Demokratian rappio

Suomessa ja muualla EU:ssa on liikaa ihmisiä, jotka luottavat varauksettomasti päättäjiin kotimaassa, EU:ssa ja YK:ssa. Jäljet pelottavat. Olemme rahaliitossa, jossa sovittujen sääntöjen vastaisesti pelastettiin Saksan ja Ranskan pankit sosialisoimalla niiden Kreikka-lainat kaikille euromaille. No bailout onkin bailout. Nyt jännitämme euromme jatkoa Italiassa.

Olemme mukana myös Schengenin sopimuksessa, jonka oli määrä poistaa alueen sisältä valtioiden välisten rajojen valvonta pitämällä ulkorajat tiiviinä. Nyt ulkorajoilta saa tulla kuka tahansa ilman papereita ja liikkua rajattoman EU:n alueella halunsa mukaan. Joulukuussa päättäjämme ovat hyväksymässä YK:n siirtolaissopimuksen, joka ei kuulemma sido mihinkään. Jos ja kun sitä kuitenkin noudatetaan, se takaa kaikille Suomessa oleville ulkomaalaisille, passittomille ja passillisille, osin jopa paremmat edut kuin kansalaisille.

Päättäjämme kannattavat presidentin johdolla vahvempaa EU:ta ja Saksan liittokansleri vaati puheessaan ”kansallisvaltioita luovuttamaan itsemääräämisoikeuttaan EU:lle” (jungefreiheit.de 22.11.). Nykyinen demokratiamme ei todellakaan ”takaa suurelle osalle suomalaisia turvallista tulevaisuutta” (Suhonen, FL 28.11.), eikä ainakaan äänestämällä. Vaaleissa ei esimerkiksi kysytä, haluatko edustajasi äänellä antaa päätäntävallan maahanmuutossa EU:lle.

Suhonen ilakoi USA:n kurjuudella: ”ei demokratiaa, ei tasa-arvoista hyvinvointia eikä enää edes vapautta. Kyynelkaasu on nykyään Meksikon rajalla tervehdys maahanmuuttajalle”. Suhonen aivan ilmeisesti tarkoittaa Meksikon puolelta väkivalloin USA:han yrittänyttä n. 300 hondurasilaisen ”maahanmuuttajamiehen” joukkoa. Meillä rajalle olisi lähetetty varusmiehiä kantamaan tulijoiden laukkuja ja opastamaan heidät turvapaikkateollisuuden asiakkaiksi.

Jopa Suhosen aiemmin ihailema vasemmiston laatulehti New York Times varotti kuitenkin Hillary Clintonin suulla Euroopan holtittomuudesta maahanmuutossa (23.11.), ei suinkaan sen yhteiskunnalle tuomien ongelmien, vaan populismin nousun takia! Se USA, jota itse seuraan, ei ”haikaile skandinaavista hyvinvointi-demokratiaa”, vaan pitää etenkin Ruotsia varottavana esimerkkinä, menetettynä alueena. Pahimpana virheenämme pidetään sananvapauden hylkäämistä ja totuuden kertomisesta rankaisemista (vihapuhe, kansanryhmä, islam).

Suhonen pitää globalismia ja maahanmuuttoa vastustamattomina luonnonvoimina ja heittää hanskat tiskiin: ”Valtiollisen demokratian pelastaminen saattaa olla globaalissa maailmassa vaikeaa, jopa mahdotonta”. Olen toista mieltä. Kevään vaaleissa meillä on ehkä viimeisiä kertoja mahdollisuus valita, missä haluamme asioistamme päätettävän.

Timo HelinForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti