Mielipiteet

Edunvalvontaa

Seudun palvelujen, tässä tapauksessa erikoissairaanhoidon palvelujen puolustaminen ei ole yksittäisten intressitahojen asia. On kyse seutumme ja sen asukkaiden tulevaisuudesta ja tärkeistä palveluista.

Maakuntavaltuuston ja Forssan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana sekä kaupunginvaltuutettuna allekirjoittaneen tehtävä on ajaa sekä Forssan, Forssan seudun, että koko maakunnan etua. Sitäkin, että meillä on myös kattavat erikoissairaanhoidon palvelut Forssan ja Riihimäenkin sairaaloissa.

Ihmetyttää, että jotkut päättäjät suorastaan tyrkyttävät erikoissairaanhoidon palveluja ja päätöksentekovaltaa ennen aikojaan sairaanhoitopiirille ja sen kautta Hämeenlinnaan.

Olen tyytyväinen, että kirjoitukseni on saanut aikaan sen, että sairaaloiden välisestä työnjaosta ja sote-palveluverkosta päästään vihdoin kunnissa keskustelemaan.

Osa päättäjistä ei vain näköjään pysty käymään siitä asiallista keskustelua (FL 18.6.). Erilaiset mielipiteet eivät tarkoita sitä, että toinen osapuoli on väärässä. Tulen jatkossakin vahvasti ajamaan niin Forssan, Forssan seudun kuin maakunnan etua.

Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnat sekä Hyky ovat jo alkuvuodesta vaatineet sairaaloiden välisestä työnjaosta ja sote-palveluverkosta sopimista sairaanhoitopiirin alueella. Se edellyttää keskustelua peruskunnissa. Miksi kuntien hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat eivät ole tuoneet asiaa kuntiin käsiteltäväksi?

Maakuntajohtaja kirjoitti omassa kirjoituksessaan (FL 6.6.) vastanneensa vain Ypäjältä tulleeseen pyyntöön ja antaneensa neuvoja yhden kunnanhallituksen puheenjohtajalle. Seudun hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat todistavat nyt kirjoituksessaan (FL 18.6.) aivan muuta. Ei herätä luottamusta tuollainen kirjoitusten ja ”faktojen” ristiriita.

Hyvää kesää ja rakentavaa yhteistyötä.

Uusimmat

Fingerpori

comic