Mielipiteet

Edunvalvontaa tehdään yhdessä

Sunnuntain Forssan Lehdessä oli ministeri Sirkka-Liisa Anttilan kirjoitus tärkeästä asiasta, seudullisesta edunvalvonnasta. Olen ilahtunut siitä, miten laajasti Anttila arvostaa oman kotiseutunsa palveluita ja yhteistyötä. On kuitenkin myös paljon asioita, jotka meidän on ratkottava yhdessä maakunnan tasolla, ja vieläpä maakuntarajojen yli, erva-alueella ja jotkut kuten vaikkapa rata-asiat eurooppalaisine rahoituksineen ovat kansallisesti edunvalvottavia.

Hämeen liitto ja sen koordinoima omistajapoliittinen ryhmä tekee hyvää yhteistyötä koko maakunnan paremman tulevaisuuden eteen. Siinä on edustettuna jokaisen kunnan hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat sekä kunnanjohtajat, kuntien koosta riippumatta. Meillä on hyvä vuoropuhelu, kunnioittava suhtautuminen toisimme ja mikä tärkeintä, ymmärrys siitä, että monessa kohdassa tarvitsemme toisiamme.

Keinotekoinen vastakkainasettelu, tai virheelliset lainaukset eivät luottamusta lisää, eivätkö tuo pitkässä juoksussa mitään hyvää, kenellekään. Kiitän kollegojani fiksusta eteenpäin katsovasta yhteistyöstä. Uskon vakaasti, että sen varaan rakentaen hämäläiset voivat jatkossakin hyvin, ja koko maakunnan elinvoima kasvaa.

Fingerpori

comic