Mielipiteet

Eduskunnan huutokauppameininki

Meillä Suomessa on oma huutokauppakeisarimme, joten me muut pysymme omissa suutarin lesteissämme. Mutta eduskunnassa alkoi taas se suuri huutokauppameininki, jonka tähtäimenä on kansanedustajatittelin saaminen.

Muistetaanhan historiasta, että A.Rinne lupasi ministerinä ollessaan pientuloisille eläkeläisille lisää 10 euroa/kk, jonka silloinen oppositio tyrmäsi. Viime vappupuheessa opposition riveissä Rinne lupasi lisää eläkkeisiin 100 euro/kk, sen Sipilän hallitus torppasi. Nyt Rinne huutokauppatyyliin ehdotti eläkeläisille 30 euro/kk:ssa lisää. Hallitus jälleen vastustaa tyyliin, ”kun ei rahat riitä jukolauta” eli Rinteen ehdotukseen ei löydy mistään varoja maksuun, kun syntyvyys pienenee ja työttömyysaste on liian korkealla.

Minähän ehdotin viime vapun jälkeen kaikille eläkeläisille 610 euroa/kk lisää ja tähänkään ehdotukseen ei kukaan vastustanut eikä haloota eikä hurraata kuulunut. Nyt minunkin on huutokauppaan vastattava samalla mitalla, joten pudotan eläkkeen nostolupaukseni 540 euroon/kk. lisää jokaiselle eläkeläisille! Eli Rinteen tahtiin rumpuja lyödään.

Ehdotuksessani maksaja löytyy Eläkekassojen sijoitustuottotileiltä, jotka vuosittain tuottavat noin 10 miljardia euroa! Tämähän ei ole valtiolta pois, joten Suomen hallituksella ei ole nokan koputtamista eikä osaa eikä arpaa. Valtiomme päinvastoin saa sitä lisää kaivattua tuloa, jotta eduskunnan uudet, kymmenen tikkua laudalla piirileikkineen olisi turvattu tulevilla lisäansioilla.

Asettaisin ehdoksi, että kaikkien eläkeläisten olisi sitten korotuksen jälkeen ensisijaisesti hankittava 100%:a suojaava keuhkokuumerokotus, joka maksaa noin 89 euroa, jolla taataan elinikäinen suoja keuhkokuumetta vastaan. Tämä on kansallisesti tärkeä yhteiskunnallinen tekokin eläkekassoillekin, kun ojentavat auttavan käden vähävaraisille eläkeläisille! Ja kun muistetaan, että antakaa niin teillekin annetaan, joten kassat saavat aikanaan takaisin eläkeläisiin tekemät sijoituksensa!

”Lupaukset pettävät, tiedän jo sen…. Tavoittelin onnea häikäisevää, täyttynyt ei toive, se toiveeksi jää”. Rinteen pitäisi opetella vanhan kunnon laulun sanat, jonka silloinen Olavi Virta toi esiin suurelle yleisölle!

Matti Hirvonen

Uusimmat

Fingerpori

comic