Mielipiteet

Eduskunnan kyselytunnista on tullut hupiohjelma – Oppositio alentaa käyttäytymisellään eduskunnan arvovaltaa

Eduskunnan kyselytunnin tunnelmaa. Kuva: Arttu Laitala
Eduskunnan kyselytunnin tunnelmaa. Kuva: Arttu Laitala

Suomen televisio kärsii ohjelmapulasta ja yrittää korjata sitä esittämällä paljon uusintoja. Mielestäni eduskunnan kyselytunti pitäisi pystyä pitämään asiaohjelmana, jossa vaaleilla valitut kansanedustajat käyttäytyvät korrektisti ja kohteliaasti toisia kananedustajia kohtaan. Nykyisessä menossa kohteliaisuus ja ystävällisyys toista kansanedustajaa kohtaan on kadonnutta kansanperinnettä.

Liian paljon syyllistytään valmiiksi kirjoitetun paperin lukemiseen. Juuri se osittaa, että puheeseen ja sen sisältöön on paneuduttu jo ennalta muualla kuin kansanedustajan työpaikalla eduskuntatalossa. Tähän, mielestään oikeaan käytäntöön syyllistytään enenevässä määrin. Kun vielä kannatuspuheenvuoroissakin käytetään valmiiksi tehtyä lunttilappua, on se osoitus suunnitellusta toiminnasta.

Jos seuraavissa eduskuntavaaleissa kansa päättääkin toisin ja nykyinen oppositio selviytyy voittajana suurimmaksi puolueeksi, niin samanlainen asiaton nokittelu ja välikysymyksillä uhkailu ja niiden teko jatkuu tällä eduskuntakaudella opitulla tavalla. Näin jatkuu eduskunnan arvovallan menettäminen vaalikaudelta toiseen. Että näin ei kävisi, niin nyt olisi aika tarttua tarkalla silmällä ja korvalla opposition käyttämiin keinoihin eduskunnan arvovallan alentamiseen.

Kansanedustajien kehon kieltäkin seuraavan katsojan mielipide perustuu katsomossa tehtyihin havaintoihin ja tosiasioihin, joista helposti huomaa, että show on suunniteltua, koska mielipiteitä ja kannatuspuheenvuoroja esittävät samat henkilöt.

Uusimmat

Fingerpori

comic