Mielipiteet

Ehdotus pääministeri Sanna Marinille ja hallituksen jäsenille: Negatiivinen koronatodistus käyttöön

Kuva: Mauri Ratilainen
Kuva: Mauri Ratilainen

Kuuntelin mielenkiinnolla pääministeri, puheenjohtaja Sanna Marinin keskustelua, jossa tuli mm. esiin toivomus, että hän haluaisi saada suoraan ehdotuksia eri asioihin eikä kuulopuheiden kautta. Siksi nyt esitänkin erittäin tärkeän asian pohdittavaksi ja heti laitettavaksi toiminto käytäntöön.

Suomeen tulee ulkomailta ihmisiä lentokoneilla, laivoilla, autoilla ym. Negatiivinen koronatodistus olisi ehdottomasti oltava valmiina mukana ja se tulisi tarkastaa ennen rajan ylitystä passitarkastuksien yhteydessä tai ennen astumista Suomeen menevään kulkuneuvoon. Tarkastus on sitä varten, ettei kukaan kuljeta koronaviruksia mukanaan Suomeen. Tämä varotoimenpide on pahasti myöhässä. Ei ole taloudellisesti järkevää vasta Suomessa tehdä nämä testit ja karanteenit. Jokaisessa maassa on varmasti saatavilla vastaavat tarkastukset. Toimenpide toimii myös toisin päin. Ilmoitus eri maille ja asiat sujuvat.

Suomesta ulkomaille lähtevät ihmiset ovat ihan samanlaisessa toiminnassa mukana, terveystodistus on oltava taskussa, kun matkustelevat ulkomailla. Jokainen valtio vastaa omien kansalaistensa terveystodistuksista ja tilasta. Näillä toimenpiteillä ei mitenkään estetä liikkumisen vapautta, päinvastoin parannetaan liikkumisen turvallisuutta.

Tämän toiminnan käyttöön laittaminen suojaisi erityisesti paikkakuntia Helsinki, Turku, Pori, Tampere, Lappi ym. paikat, joihin ihmiset runsaasti matkustelevat. Samoin on Virosta tänne tulevilla työntekijöillä oltava samanlaiset toiminnot käytössä. Nämä henkilöt seilaavat maittemme välillä tosi tiheään, ja terveystodistus antaisi hyväksynnän toiminnalle.

Kun ehdotukseni saadaan toimimaan, niin on erittäin paljon torjuttu erilaisia viruksia ja pandemioita.

Uusimmat

Fingerpori

comic