Mielipiteet

Ei kahta ilman kolmatta – Potilaan kuljetuksessa tarvitaan aina hyvin varustetun auton lisäksi kaksi ammattinsa osaavaa ja pätevää henkilöä

Potilaan kuljetuksessa tarvitaan aina hyvin varustetun auton lisäksi kaksi ammattilaista. Kuva: Tapio Tuomela
Potilaan kuljetuksessa tarvitaan aina hyvin varustetun auton lisäksi kaksi ammattilaista. Kuva: Tapio Tuomela

Keskiviikon Forssan Lehdessä heti ensimmäisellä aukeamalla on artikkeli, jossa kaksi viisasta, entinen taloudenhoitaja ja hyvä yleislääkäri kertovat mielipiteensä lääkäripalveluiden ostamisesta kovaan hintaan. Heidän mielestä Forssan seudulla on liian vähän väkeä moiseen kaupankäyntiin. Nyt sillä samalla kannalla on kolmaskin mies, nimittäin allekirjoittanut.

Olen jo pitemmän ajan miettinyt Forssan sairaalan ja Hämeenlinnan sairaaloiden palvelujen hintoja ja vertaillut niitä toisiinsa. Eikä ne hoitohinnat ja lääkärien palkat ole yksin niitä, jotka hämeenlinnalaisessa hoidossa maksavat. Potilaat pitää myös kuljettaa sinne ja takaisin.

Potilaan kuljetuksessa tarvitaan aina hyvin varustetun auton lisäksi kaksi ammattinsa osaavaa ja pätevää henkilöä. Ihan samoin tarvitaan auto ja kaksi henkilöä, kun kuskataan alkoholilla tai huumeilla järjenjuoksunsa sekoittanutta humaltunutta tutkimuksiin ja verikokeisiin Hämeenlinnan sairaalaan. Molemmissa vaihtoehdoissa kaksi ammatti-ihmistä istuu autossa voimatta tehdä mitään, vaikka heidän palveluja tarvittaisiin muuallakin. Joten nekin kuljetukset maksavat hintansa.

Olen viime vuonna esittänyt, että Forssaan rakennettaisiin uusi kuusikerroksinen asuintalo jossa olisi tasainen katto. Kattoa voisi käyttää ambulanssihelikopterin lentokenttänä. Ei sen helpompaa, turvallisempaa ja nopeampaa kulkumuotoa ole olemassa sairaiden ja huumaantuneiden kuljettamiseen hoitoon ja verikokeisiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic