Mielipiteet

Eikö ole tärkeämpää tutkittavaa? – Poliisin toimien esitutkinta sataa "elokapinallisten" laariin

Kuva: Arttu Laitala
Kuva: Arttu Laitala

Poliisirikosasioiden tutkinnanjohtaja aloittaa esitutkinnan poliisin pippurisumutteen käytöstä Elokapina-mielenilmaisun yhteydessä, jolloin elokapinalaiset tukkivat kadun Helsingin keskustassa.

Eiköhän tällä erikoissyyttäjällä olisi tärkeämpääkin tutkittavaa olemassa? Nyt se kohdistuu kuitenkin tähän niskoittelevia ”elokapinalaisia” vastaan käytettyihin voimakeinoihin, joita poliisi käytti saadakseen avattua kadun liikenteelle. Tästä varmasti ovat ”elokapinalaiset” mielissään, saadessaan tukea näinkin korkealta taholta.

Entä mitä tekevät poliisit tällaisen syyteryöpyn jälkeen? Ehkä he eivät lähde selvittämään tällaisten niskoittelijoiden tekemisiä tämän jälkeen enää lainkaan. Kun ja jos heidät tuomitaan muka ”rikoksesta” tämän jälkeen, niin mihin poliiseja yleensä voidaan velvoittaa?

”Elokapinalaiset” ja vastaavat saavat vapaat kädet toimia, ja heillä ei ole mitään pelkoa joutua poliisien ahdistamiksi, vaikka he sulkisivat koko Mannerheimintien Helsingissä. Tähänkö valtakunnansyyttäjän toimiston erikoissyyttäjä Heidi Savurinne tähtää tutkimuksellaan?

Elämme, niin näemme, mutta minun näkemyksen mukaan ei koko tutkimus voi johtaa mihinkään muuhun kuin haihtua savuna ilmaan. Tämän pitäisi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappenkin huomata. Muutoin ehkä poliisien pitää hälytystehtävissään pyytää lupa ym. virastosta toiminnalleen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic