Mielipiteet

Eivätkö kyytiin menijät tiedä mitä tekevät?

Maanantaina radiossa ja lehdissä olevat uutiset kertovat ihmisistä jotka eivät varmasti ole ymmärtäneet mitä ovat olleet tekemässä. Eikö 17-vuotiaan päähän ole pälkähtänyt, että alkoholin vaikutuksen alaisena ei saa ajaa autoa?

Eikö kolmen ihmisen hoksottimet ole sanoneet, että kuljettaja saattaa olla niin edesvastuuton, että ajaa autolla yli 200 km tuntinopeutta heidän istuessa samassa autossa kuljettajan kanssa.

Ainakin kuljettaja on syyllistynyt tahalliseen tekoon, sillä kaasua on tarvinnut pitää pohjaan painettuna pidemmän ajan. Vain harvan auton nopeus vahingossa tapahtuneesta hetken painalluksesta syöksähtää 219 km tuntinopeuteen.

Jo hyttysen, tai kärpäsen lento kuljettajan kasvojen edessä voi aiheuttaa sen, että autosta ja sisällä olevista muodostuu muodoton kasa hakkelusta tielle, tai tien viereen.

Pika-ajurin autossa olleilla kaikilla on äiti ja isä ja monilla varmaan lapsiakin, joten ainakin kahdeksan surijaa ja lapset olisi huonon tuurin sattuessa jääneet itkemään heidän jälkeensä.

Onko yhteiskunta lainlaatijoineen tehnyt etukäteen kaikkensa tällaisten tapahtumien estämiseksi, sillä jälkikäteen jää tehtäväksi vain jätteen kerääminen ja pois kuljettaminen. Onko koululaitos yrittänyt kaikkeensa nuorisoa valistaessaan jo alakoulusta alkaen?

Uusimmat

Fingerpori

comic