Mielipiteet

Eläkekommentti

Keskustan ehdokas Johanna Häggman ilmoittaa mielipiteessään (FL 29.1), että eläkkeiden nosto olisi mahdollista hänen ehdottamallaan tavalla.

Vuonna 2015 ja aikaisemmin ehdotin ja kuten nykyäänkin ehdotan sitkeästi mielipiteissäni tuota samaa ideaa eläkkeiden nostamiseksi eläkeyhtiöiden vuotuisista tuotoista. Ehdotukseni oli ja on edelleenkin, että eläkeyhtiöiden rahastojen vuosittaisesta tuotosta palautuisi takaisin kaikille eläkeläisille eläkekorotuksena 600:lla eurolla kuukaudessa.

Eikä rahaston pääomaan edes tarvitse koskea, vaan se kasvaa kasvamistaan edelleenkin sille johtajien asetetulle 600 miljardin euron rahaston laskennalliselle tavoitteelle. Nyt tavoitteeseen ei puutu kuin 400 miljardia euroa!

Kohtuulliset tavoitteet on aina hyvä asettaa ja minun tavoitemottoni on aina aamuisin: Olen tänään vanhempi kuin eilen, mutta huomenna olen vanhempi kuin tänään ja ylihuomenna olen kaksi päivää vanhempi kuin tänään!

Vuonna 2015 kesällä ehdotin lisäksi vaihtoehtona J.Sipilälle (kesk.) suoraan, että eläkeläisille annettaisiin ns. lomaltapaluurahana 1000 euroa samoilla eväillä kuin em. kuukausikorotuksena. Ei se ole häpeä kertoa tavoitteista vähäosaisten elintason parantamisesta, vaan se on häpeä, jos ei asioita oteta todeksi millään johtajatasolla. Näistä ideoista hyötyisivät kaikki suomalaiset ja valtion kaikki portaistot ala-askelmista alkaen, kaupungit ja maakunnatkin tekisivät voitollista tulosta negatiivisen asemasta kuten teollisuuskin kasvavana työllisyytenä sekä vientiä unohtamatta. Eduskuntakin saisi tarvittavat eipäs-juupas -kinasteluvarat. Mutta kielteisenä vastauksena sain Sipilän silloiselta poliittiselta avustajalta tosi kylmää vettä niskaani!

Mutta kun nyt on vaalit tulossa ja keinoja kaihtamatta kaikki puolueet lupailevat vain saadakseen äänivyöryn ja päästääkseen sinne eipäs-juupas -kinastelupaikalle. Se on ainakin varmaa, ttä vaalien jälkeen joka ukon ja akan takki taas kääntyy, niin kuin se on kääntynyt vuodesta toiseen! Pilailun kyllä hyväksyn, jos se tapahtuu aina huhtikuun 1:nä päivänä ja samana päivänä ohimenevänä pilana!

Matti Hirvonenei kansanedustajaehdokas

Uusimmat

Fingerpori

comic