Mielipiteet

Eläkeläisillekin kesälomaraha.

Oikein luitte otsikon. Se on niin totta, että vähävaraiset eläkeläiset joutuvat tekemään hengenpitimikseen kaikenlaisia euron venytyksiä saadakseen rahansa jotenkin riittämään aivan eläkkeen seuraavaan maksupäivään asti. Toisiltahan se jo loppuukin ennen tuota maksupäivää, mikä käy rasittavaksi sekä henkisesti että fyysisesti!

Menisin jälleen sinne eläkevakuutusyhtiöiden isolle rahakirstulle, joka lisääntyy noin 10 miljardin euron vuosivauhdilla. Nyt kassassa on noin 200 miljardia ja se on paljon, aivan verrattavissa Roope-ankan satumaisen suureen rahasäiliöön.

Vähävaraisia eläkeläisiä on arvioni mukaan noin 900 000. Jos heille annetaan isosta rahakirstusta vaikka 1000 euroa kesälomalomarahaa ja paluurahaa 600 euroa normaalin eläkkeen lisäksi heinäkuulle. Niin eihän se ole kuin 1,44 miljardia! Lomarahasta hyötyisi valtio ja kauppakin, kun ostovoima lisääntyisi. Myös työllisyys paranisi ainakin jonkin verran!

Eläkeyhtiöiden päättäjille harkinnaksi jää vielä takaportti: jos sittenkin kaikille eläkeläisille, joita on 1,5 miljoonaa, annettaisiin tuo lomaraha niin kertaluontoinen meno olisi vain 2,4 miljardia. Suuremmalla summalla saataisiin suurempi hyöty kansantalouteen! Lisähyötynä myös sosiaalimenot pienenisivät!

Jos eläkekassat eivät taivu kesälomarahan antamiseen, niin vastaehdotuksena kaikki Suomen rikkaathan voisivat tuon 2,4 miljardia kerätä luopumalla bonuksista ja muista lisistä. Kyllä vähävaraiset sitten kylmänä jouluna lämpimällä sydämellä muistelisivat ja kiittelisivät antajiaan! Muistakaa ison kirjan opetus: antakaa niin teillekin annetaan! Ei kai kukaan aidosti tarvitse joka vuosi uusia kymmenienkin miljoonien eurojen bonuksia!

Itse uskon eläkeläisten kesälomakokeilussa olevan 100 %:n hyödyn, mutta suomalainenhan ei usko, ennen kuin se antaa tuon auttavan karttuisan kätensä vähäosaisten hyväksi! Tosiasihan on, että mitään ei saa, jos ei yritä ja aina kannattaa uskaltaa yrittää.

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic