Mielipiteet

Eläkeläisten eloa helpotettava – talous ja liikkuminen saatava mahdollisimman kevyeksi

Forssan sijainti hyvien yhteyksien päässä isommista keskuksista pitäisi kirjoittajan mukaan hyödyntää nykyistä paremmin. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Forssan sijainti hyvien yhteyksien päässä isommista keskuksista pitäisi kirjoittajan mukaan hyödyntää nykyistä paremmin. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

FL 20.4.2021 ilmoitettiin Forssankin saavan runsaasti koronan avustusta. Hyvä näin, mutta on järkevää tarkkaan miettiä mihin ne miljoonat käytetään.

Forssan väkiluku on pienentynyt jo pidemmän ajan ja lapsiluku on supistunut. Vaihtoehtona esitetään Vesihelmen tai jääkiekkokaukalon korjaamista.

Mielestäni Vesihelmen korjaus on ykkössijalla sen käyttömäärää huomioiden. Vesihelmessä asioi kaikki forssalaiset, mutta jääkiekkohallia käyttävät pääasiassa vain jääkiekkoilijat Jääkiekkokaukaloa on jo aikaisemmin korjattu, eikä ole jaksettu odottaa sitä suurempaa korjausta.

Huolenani ovat ikäihmiset ja varsinaiset eläkeläiset. Monella ei ole kovinkaan suurta eläkettä elämiseen. Monille muillekin uimahalli on välttämättömyys. Sairastamiset ja muut menot syövät pienet eläkkeet, eikä muuhun elämiseen jää mitään.

Voitaisiinko esimerkiksi verot pudottaa pienen eläkkeen saajilta kokonaan pois, ja näin tuettaisiin heidän elämistään täällä Forssassa. Osittainenkin verohelpotus toisi helpotusta monelle ahdinkoon joutuneelle.

Olen kuullut kerrottavan, että on olemassa maita, joissa ei kanneta pienen eläkkeen saajilta veroja enää ollenkaan. Forssa voisi olla täällä Suomessa asialle edelläkävijänä.

Forssan suurin haaste on tänä päivänä väestökadon estäminen. Hyvät liikenneyhteydet ovat välttämättömät ja edulliset tontit tuovat ostajia, mutta korkea kiinteistövero on myrkkyä.

Mitä enemmän tänne saadaan eläkkeellään toimeentulevia sitä parempi Forssalle. Varsinkin omakotitaloissa asuvat lisäisivät seudun rautakauppojen liikevaihtoa.

Liikenne tulisi heti laittaa keskustelun aiheeksi ja saada valtion tukea esim. rautatien rakentamiselle. Kaikki nämä Forssan kasvamiseen vaikuttavat asiat erikoiset asiat on unohdettu kokonaan.

Kaikilla ikäihmisillä ei ole mahdollista ajaa omalla autolla eikä kaikilla ole varaa pitää autoa yksin liikkumiseen. Forssan liikenne on nyt hataraa ja aikatauluja jaetaan erittäin huonosti.

Jos junaratayhteydet saisimme kuntoon siitä olisi helppo siirtyä toiseen junayhteyteen. Lentokentän yhteyskin lopetettiin linja-autoilta, jotkut kaupungit pitävät edelleen tärkeinä yhteydet lentokentälle.

Forssan sijainti on parhaita mahdollisia, verrattuna monen muun alueen sijaintiin. On Helsinki – Tampere – Turku – Pori – Hämeenlinna suurin piirtein yhtä kaukana.

Jos yhteydet saisimme hyvin toimimaan täällä ihmiset ja yritykset eläisivät ja asuisivat mielellään. Yritykset ovat siirtyneet parempien liikenneyhteyksien varrelle, tätäkään ei ole huomioitu näissä monissa asioissa, vaikka se on Forssan elinehto, että yritykset pysyisivät täällä ja työllistäisivät asukkaita.

Kyllä kokonaisuus tulisi tarkastella hyvin voimakkaasti ja tuoda nousua Forssalle.

Uusimmat

Fingerpori

comic