Mielipiteet

Eläkeläisten on Forssassa hyvä olla

Forssa on niin hieno pikkukaupunki, että tänne kannattaisi kenen vain muuttaa asumaan. Täällä on hyvä asua, ja erityisesti eläkeläisten.

Työikäisiä asuu täällä, mutta käy yksin tai kimppakyydeillä työssä lähikaupungeissa, erityisesti Hämeenlinnassa. Matka on lyhyt ja tiet kohtalaisessa kunnossa, ei yksin Hämeenlinnaan vaan kolmen suuren kaupungin suuntaan, ja samalla pääsee parempiin palkkoihin käsiksi. Kimppakyyti on siitä mukava, että yksi ajaa, toiset nukkuu ja matka menee nopeasti.

Matkat nuorilta sujuvat kuin tanssi. Eikä se matka niin hirveä asia ole, pitäähän täälläkin työmatka kulkea, vain harvalla työpaikka on seinän takana.

Työssäkäynti-ikä hurahtaa nopeasti, ja alkaa eläkepäivät. Jos et halua maata kotona, niin täältä löytyy harrastusmahdollisuuksia joka lähtöön. On kolme eläkeläisyhdistystä ja niillä valtavasti erilaisia kerhoja, joita kaikkia ei voi tässä luetella, vaan niistä saa tietoja kysymällä vaikka jokaisesta eläkeläisyhdistyksestä.

Oman kunnon ylläpito tulee ensimmäisenä mieleen, sillä kehoa ei saa päästää ränsistymään, vaan pitää ainakin liikkua. Ulkoilu on saliliikuntaa ehkä tärkeämpi. Kävelyteitä on jokaisessa kaupunginosassa, esimerkiksi Loimijoen rannan kävelyteitä on Vieremästä Tammelan suuntaan Aurinkorantaan asti. Käytämme elämänkumppanini kanssa hyväksemme ilmaisia ja maksullisia kuntosaleja, joita molempia löytyy. Jos ulkoilu ei sovi, tai kiinnosta, niin uimahalli vesikävelyineen on suosiossa.

Kirjaston palvelu on hyvä lukijoille, joilla ei ole kotona yhtään “lukematonta kirjaa”. Kansalaisopistossa voi opiskella ja museossa tutustua esineisiin ja elämäntapoihin. Jos terveys pettää, niin terveyskeskuksesta ja sairaalasta löytyy asiantunteva apu. Siis kaikki tänne elämään ja hengittämään puhdasta ilmaa!

Uusimmat

Fingerpori

comic