Mielipiteet

Eläkeläisystävällinen Forssa

Forssa on mainettaan parempi asuinpaikka. On suhteellisen hyvä talous, kunnallisvero on kohtuullinen. On suosittu kaupunkipuisto ja ympäristössä mahtavat luontokohteet.

On myös paljon alueelle muuttaneita eläkeläisiä, osa uusia, osa paluumuuttajia, jotka ovat tyytyväisiä tehtyihin muuttopäätöksiinsä. Meillä ovat olleet palvelut lähellä ja ne ovat hyvät. Totta kai oman perusväestön on saatava hyvä asuinympäristö pysymään.

Nyt on yhä enenemässä määrin lähtenyt ihan keskustaajaman, torinympäristön, autioituminen käyntiin. Kohtahan ydinkeskustan ruokakauppakin on sulkemassa ovensa. Mihin ollaan menossa?

Syyttää tuskin voi ketään, ehkä ostavia asiakkaita, mutta myös kaupungin päättäjienkin olisi syytä huolestua. Asukaslukumme on ollut laskevana trendinä.

Kaupungin ydinkeskustassa on isoja kerrostaloja, joissa asukkaina on enemmistönä eläkeläisiä, jotka tarvitsevat palveluja torin ympäristöön, eritoten ruokakaupan. Väestössä on sellaisia, jotka syystä tai toisesta eivät omista autoa, useiden kulkuneuvona on rollaattorit.

Johtaako kauppakuolema siihen, että eläkeläiset odottavat kotona kauppakassia, jos sellaisen tuojia löytyy? Yhteys ulkomaailmaan katoaa ja tarpeellinen liikunta vähenee kauppakäyntien loppumisena. Jonot terveyskeskuksen ja sairaalan luukulla kasvavat ja kaupunkimme elinvoimaisuus laskee.

I love Forssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic