Mielipiteet

Eläkerahastot kriisiapuun

Kirjoittaja ehdottaa eläkekassojen lainaavan valtiolle rahaa koronakriisin hoitoon. Kuva: Seppo Pessinen
Kirjoittaja ehdottaa eläkekassojen lainaavan valtiolle rahaa koronakriisin hoitoon. Kuva: Seppo Pessinen

Vuonna 2019 eläkerahastot Suomessa kasvoivat n.20 miljardilla eurolla! Ja nyt valtionvarainministeriö laskelmissaan ennustaa, että Suomi velkaantuu koronaviruksen tuomista lisäkustannuksista lähes tuon saman summan verran, jos ongelma edelleen venyy..

Eläkekassojen varat ovat nykyään n. yli 210 miljardia euroa! Vertailun vuoksi Suomen valtion viime vuoden budjetti oli n.55 miljardia euroa ja valtionvelka on n.117 miljardia euroa! Eläkekassojen herrat ja rouvat ovat julistaneet, että eläkevaroista ei voi antaa eläkekorotuksina nykyisille eläkeläisille, kun ei ole ylimääräistä jaettavaa!?

Jos mietitään nykyistä koronaviruksen tuomaa kriisiä, niin on annettu mediassa ja puskaradiossakin mielikuva, että kriisi saattaisi jatkua vielä ehkä vielä vuonna 2022!? Eikös tämä masenna meitä kaikkia, jos jälkipolviemme tulevaisuudeltakin putoaa tukeva kallioinen pohja pois!

Tästä kriisistä nousemiseksi tarvitaan nyt kaikki keinot. Jos annettaisiin eläkekassoista sittenkin valtiollemme lainaksi toisesta taskusta toiseen ja vain Suomen kriisin hoitoon? Tuo raha kyllä palautuu takaisin kassoihin heti, kun saadaan vientiteollisuus vetämään, sillä muistattehan, että Suomi elää vain kansantulolla ja sitä siunaantuu tuottavaa työtä tekemällä! Työllisyys olisi taattu ja Suomi ei velkaantuisi lisää Suomen rajojen ulkopuolisille lainanantajille!

Näin me pelastuisimme kansana. Venyttämällä kuminauhaa emme pärjää, sillä vaarana on kuminauhan katkeaminen ennen nousua ja silloin sattuu ja lujaa! Nyt olisi ajateltava Suomen kansan tulevaisuutta!

Uudenmaan eristämisen avaamisen opetuksena oli perustuslakimme, ja tämäkin laki tulee varmasti kieltämään tämänkin ehdotukseni Suomen pelastustien avaamiseksi koronakriisistä! Eläkerahastot ovat kertyneet hyvin tehdyistä sijoitustyöstä, joista me kaikki olemme ylpeitä!

Uusimmat

Fingerpori

comic