Mielipiteet

Elämmekö haluamaamme elämää?

Mitä enemmän ihminen saa, sitä enemmän se haluaa. Onko elämämme tehty jo liiankin helpoksi, mitä ihminen vielä haluaa? Vesi tulee hanasta, sitä ei tarvitse enää kaivosta kantaa. Sähköä on jokaisen saatavilla ja sen avulla voimme luoda elämämme niin monipuoliseksi kuin ikinä haluamme. Ruoanlaittoa varten meidän ei tarvitse kaataa puita, tehdä klapeja ja sytyttää hellaan tulta. Asuntomme lämpiävät meidän tekemättä mitään asian eteen. Ruoka saadaan valmiina kaupoista ja se tuodaan niin halutessamme ovelle saakka vain älylaitetta hipaisten. Meidän ei tarvitse istuttaa perunoita maahan, saamme kaiken kaupasta valmiina.

Pyykinpesuun emme tarvitse kokonaista päivää pyykkilautoineen, meidän ei tarvitse hakea vettä kaivosta ja lämmittää sitä erikseen saunan padassa. Pyykinpesua varten meidän ei tarvitse tehdä pesuaineita. Meidän ei tarvitse ripustaa märkiä vettä valuvia vaatteita ulos narulle.

Vain pienellä älylaitteen hipaisulla voimme viedä itsemme maailman ääriin ja luoda eteemme juuri sellaisen maailman, kuin itse haluamme.

Meidän ei tarvitse hoitaa lapsiamme, vaan voimme viedä heidät hoitoon muiden hoidettaviksi. Eikä lapsia tarvitse luonnon suomalla tavalla tehdä, lapsetkin voidaan saattaa alulle puolestamme.

Onko elämästämme tullut liian helppoa, liian vaivatonta? Mielenterveytemme ei taida kestää elämää jonka eteen meidän ei tarvitse enää nähdä vaivaa.

Onko meille luotu viihdykkeiden ja teknologian keskelle sellainen elämä, jota todella haluamme elää?  Älylaitteet ja kehittämämme robotit eivät kuitenkaan luo sitä läsnäolon tunnetta, jota ihminen kaipaa.

Työn tekeminen ja sen eteen nähty vaiva luo meille merkitystä elämään. Sitä me tarvitsemme, merkityksellistä elämää toisiamme lähellä. Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Toivon, että se aika tulee vielä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti