Mielipiteet

Elinajanodote nousee

Elinajanodote on Suomessa ollut noususuuntaista ja tällä hetkellä tilastollisesti mies kuolee noin 77- ja nainen noin 83-vuotiaina. Ero on nyt noin 6 vuotta, kun se nelisen vuotta sitten oli 7 vuotta. Pientä kuromista on tapahtunut sukupuolten välillä.

Hollannissa eläkeläisen asema ja terveyskin paranee täytettyään 75 vuotta, mikä johtuu siitä, että eläkeläisistä huolehditaan valtion toimesta! Suomessa on päinvastoin eli 75 vuotta täytettyään pudotaan köyhyysrajan alapuolelle! Tuo putous johtuu suurelta osin valtiomme harjoittamasta eläkeläispolitiikasta, joka alkoi vuodesta 1996 alkaen ”Mooseksen” hallituksen ajoista fiilaten ja höyläten eläkeindeksejä.

Äänestäjilläkin oli suuri syy pudotukseen, kun äänestivät kiiltokuvapolitiikkojaan, joiden puolueet ajoivat hyvätuloisten etuja. Tulos on nyt ihan käsin kosketeltavissa tai peilistä katsottavissa!

Myös terveydellisten hoitojen saamisellakin ja kuin ennakkohoidoillekin on terveyden pääkallopaikalta annettu eriäviä päätöksiä lorujen muodossa,että entten tentten toimiikohan jokin etukäteisrokote. Aina on sama vastakkainasettelu alan ammattilaisten keskenkin väittelemällä eipäs juupas -tyylin.

Mediassakin mainitaan ,että saatujen tutkimustulosten mukaan ei Suomessa ole tarvetta rokottaa vanhuksia muuta kuin heidän omilla rahoillaan, jotka eivät riitä edes ruokaankaan. Rivien välistä luettuna kuuluu, että valtio tai kunta ei anna varoja ko. hyvään ilmaisrokotusasiaan.

Perustuslakimme sanoo, että julkisen vallan on laitettava kansalaisten terveys ensisijaiseksi asiaksi, joten sitä olisi noudatettava, niin silloin pienläkeläisetkin eläisivät pidempään kuten Hollannissa, Suomessa vähävaraisia on noin 20% kun Hollannissa luku on 2%. Tämä kertoo todellisesta huolenpidosta niitä kohtaan, jotka maatamme ovat aikanaan rakentaneet!

Matti Hirvonen

kehitysinsinööri


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti