Mielipiteet

En ymmärrä

Forssaan voisi rakentaa senioritaloja ja lisää hoitokoteja. Kuva: Seppo Pessinen
Forssaan voisi rakentaa senioritaloja ja lisää hoitokoteja. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan Lehti uutisoi päivittäin Forssan väkiluvun vähenemisestä. Virastoja lakkautetaan, pikkukauppoja suljetaan, linja-autovuoroja vähennetään. Entä meidän sairaalamme? Leikkaukset vietiin, potilaspaikkoja vähennetään. Miten käy ympäristökuntien vuodepaikkojen? Menneet ovat ne hyvät ajat, jolloin Forssan malli oli maan kuulu. Taloudellinen, tehokas ja asiakasystävällinen.

Maaseudusta viis. Vai ymmärsinkö väärin? Eikö maaseutu pitänyt pitää elävänä. Sairaala Hämeenlinnassa palvelee suurella ammattitaidolla, mutta miten hakea apua vieraalta paikkakunnalta, kun sen hakemiseen läheltäkin on korkea kynnys. Taksit pörräävät ees ja taas. Taksin odottaminen Hämeenlinnassa ja Tampereella kestää tuntikausia, ja suvaitaanko edes saattajaa samaan kyytiin? Muistetaan satu hölmöläisistä, jotka kantoivat säkeillä valoa tupaan.

Onneksi Forssassa vielä osataan ja sinnitellään. Vanhuksille kovin kohtalokas keuhkokuume sai allekirjoittaneen koukkuunsa. Parin ambulanssin kotikäynnin jälkeen hakeuduin lopulta itse hoitoon. Kaikki tarpeellinen tehtiin, kuvattiin, lääkittiin, hoidettiin. En kokenut itseäni turhaksi. Kiitän sydämeni pohjasta Forssan sairaalan henkilökuntaa huolenpidosta, jota vieläkin saan osakseni.

Jospa olisimme Forssassa ennakkoluulottomia ja rohkeita. Tekisimme kaupungistamme vanhusystävällisen kaupungin mm. rakentamalla senioritaloja, hoitokoteja ja keskittymällä yhteisölliseen asumiseen, joka oli toimintapa ennen vanhaan. Ei hyväkään kotipalvelu pysty korvaamaan kodin toimimattomuutta, turvattomuutta ja vanhuksen yksinäisyyttä.

Uusimmat

Fingerpori

comic