Mielipiteet

Enemmän töitä ilmaston hyväksi

Ilmaston lämpeneminen ihmisen toiminnan seurauksena on suurin maailmanlaajuinen kriisimme. Se vaikuttaa negatiivisesti jo nyt ihmisiin ja luontoon, myös Suomessa. Yleinen mielipide on se, että ilmastonmuutosta halutaan hidastaa.

Ilmastonmuutos tarkoittaa esimerkiksi sitä, että arktisten alueiden jäätiköt sulavat. Tämän seurauksena merien pinnat nousevat ja jotkut rannikot jäävät kokonaan veden alle. Eläimistä puhumattakaan: jäätiköillä asuvat eläimet, kuten jääkarhut, menettävät kotinsa ja jossain vaiheessa kuolevat sukupuuttoon. Myös joillekin muille eläimille koittaisi samankaltainen karmea kohtalo.

Mielestäni ilmastonmuutoksesta kerrotaan paljon, mutta ei asioita, joita voisi tehdä asian hyväksi.

Koko ajan enemmän ja enemmän yritetään tehdä töitä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, mutta ei tarpeeksi. Ei ole järkevää, että tämän sukupolven ihmiset jättävät seuraaville sukupolville valmiiksi tuhoutuneen maailman, jossa ei ole kiva elää.

Tutkimusten mukaan, jos kaikki maat kuluttaisivat yhtä paljon kuin Suomi, tarvittaisiin neljä maapalloa, jotta ne kestäisivät kulutuksen. Jos kaikki ajattelisivat vain, että “Ei minun tarvitse tehdä asian eteen mitään, koska muut tekevät”, maapallo voisi olla vielä huonommassa kunnossa, kuin mitä se on nyt.

Miksi siis juuri sinä et voisi tehdä pieniä hyviä tekoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi? Vaikka siitä ei olisi mielestäsi mitään hyötyä, voi siitä tulla parempi omatunto, kun on jotain pientä hyvää tehnyt.

Toivoisin siis, että jokainen ottaisi arkeensa jotain pieniä tekoja, kuten kierrättäminen tai lyhyemmissä suihkuissa käyminen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti