Mielipiteet

Ennen ja nyt

Tässä on huulipyöreänä seurannut päätöksiä ja päivästä päivään annettuja ohjeita, jotka eri henkilöiden toistamana antavat todella aiheen esittää kysymyksen: ”Miksi näin tehdään?

Maailmassa on sadan vuoden aikana ollut mm. seuraavat Kiinasta lähteneet ”pandemiat”, jotka ovat levinnyt lähes koko maailmaan!

1918–1920 ”espanjantauti”, johon kuoli 30–50 milj ihmistä (Euroopassa n. 5 milj.)

1957–1958 ”aasialainen” , kuolleita 1– 4 milj.

1968–1969 ”honkonkilainen”; kuolleita 700 000 –1 milj.

1977 moskovalainen; ei itselläni tietoa kuolleista.

Näitä muitakin Kiinassa lähinnä linnuissa säilyviä epidemioita on meillä ollut säännöllisin välein. Yksi näistä esiintyi meilläkin lintuinfluenssana.

Kyse on vakavasta sairaudesta, mutta nyt median ja päättäjien aiheuttama henkinen ”pandemia” alkaa ainakin tällaisen vanhuksen mielestä ylittää kaikki rajat.

Olen itse kokenut 30-luvulla ”lentävän” keuhkotautitartunnan”, johon kuoli kymmenen sukulaista, pääasiassa lapsia ja nuoria. Seuraavalla vuosikymmenellä olivat vuorossa kurkkumätä ja tulirokko, jotka vaativat myöskin uhrinsa. Aasialaisen jyllätessä olin armeijassa ja sairastimme sen pääasiassa tuvissamme – lähes koko pataljoona!

Usein toistetaan: ”Kyllä tästä selvitään!”. Varmasti selvitään, emmehän muuten ottaisi kantaa asioihin nyt! Edellä mainittujen lisäksi Suomi on selvinnyt neljästä sodasta ja niiden seurauksista.

Joka päivä ladellaan, kuinka paljon eri maissa on kuollut ja sairastunut. Sodan aikana vältettiin tappioiden julistamista tietyistä syistä. Mielestäni samasta syystä voitaisiin muutamana päivänä luettelo jättää toistamatta.

Tilanne ei mielestäni sairauden kohdalla poikkea tässä vaiheessa paljonkaan vanhoista epidemioista muuta kuin kuolonuhrien määrässä! Toivottavasti se jääkin pienemmäksi!!

Kirjoittaa voisi paljonkin. Tässä vaiheessa tämä lienee tarpeeksi, koska tämä asia on vielä pitkään esillä monestakin syystä.

Valtiovalta on varmaan tehnyt sen, mihin kykenee. Päätöksiäkin arvosteltaessa tulisi aina muistaa, missä olosuhteissa ne on tehty. Toisaalta virheetönkin ihminen saattaa olla jopa vaarallinen.

Itseäni ihmetyttää eräät ristiriitaiset lausunnot. Kun esim. ylin poliisijohto kehottaa kaikkia pysymään kotona, jotkut liikkeet avaavat ovensa tavallista aikaisemmin ja suorastaan ilmoituksilla kutsuvat asiakkaita (myös vanhuksia) tulemaan rauhallisille ostoksille aamulla. Jos kaikki pysyvät kotona, saattaa tulla melko pian suurempia ongelmia!

Jotain hyvääkin tässä on! Nyt on pysähdytty ja on mielestäni otettava askel taaksepäin ja rauhassa mietittävä, miten otetaan askeleet eteenpäin ja selvitään tulevaisuudessa niistä ongelmista, jotka ovat seurauksena tehdyistä päätöksistä. Tehtävä ei tule olemaan helppo!

Jatkoja ja pärjäämistä

Uusimmat

Fingerpori

comic