Mielipiteet

Entä Syyrian kansan oikeus?

Miksi Suomen hallitus harjoittaa rasismia Syyrian kansaa kohtaan al-Holin kysymyksessä? Tämä tulee väistämättä mieleen, kun seurasi vimmaista keskustelua ns. al-Holin vankileirillä olevien suomalaisnaisten Suomeen palauttamispyrkimysasiassa.

Nämä kyseiset naiset, niin kuin hyvin kaikki tietävät, ovat menneet vapaaehtoisesti sotaa käyvään maahaan ja jopa vieneet sinne lapsiaan rauhan oloista. He ovat em. valinnallaan osoittaneet kannattavansa Isisin raakalaismaista ideologiaa vai pitäisikö sanoa teologiaa. Näin ollen voi epäillä heidän olleen tukemassa toimintaa, jonka seurauksena Syyriassa on kuollut heidän puolisoidensa toimesta mm. tuhansittain lapsia ja äitejä.

Miksi nämä Isis-naiset ovat siirretyt valvottuihin leireihin? Eikö siksi, että heitä epäillään jostakin?

Miksi siis Suomi pyrkii saamaan näitä kiinni otettuja naisia pikaisesti takaisin Suomeen?

Tässä tilanteessa ja eri näkökulmat huomioon ottaen, kuuluisi ensin Syyrian oikeusjärjestelmälle oikeus arvioida ja tutkia naisten mahdollinen syyllisyys sikäläisissä tilanteissa ja sikäläisessä yhteiskunnassa. Mikäli sen jälkeen osoittautuisi, että he eivät ole syyllistyneet mihinkään rikolliseen, niin silloinhan he ovat vapaita epäilyistä ja syytöksistä.

Vasta tämän jälkeen heidän oikeuttaan palata Suomeen voidaan arvioida. Yleisesti uutisoidun perusteella vaikuttaa siltä, että he ovat myös Suomen lain näkökulmasta toimineet harkitsemattomasti viedessään alaikäisen lapsensa vanhemman oikeudella sodan keskelle kuoleman vaaraan.

Eli miksi Suomi harjoittaa rasismia Syyrian kärsinyttä kansaa kohtaan, joka uhreja vaatien taisteli kapinallista Isistä vastaan, eikä arvosta, vaan aliarvostaa Syyrian oikeusjärjestelmää, vallitsevaa, sikäläistä islaminuskoista yhteiskuntaa ja sen kykyä arvioida syyllisyys tai syyttömyys tapauskohtaisesti?

Joku voisi myös ajatella Suomen syyllistyvän näin ollen terrorismin tukemiseen, pyrkimyksissään tuoda talteen otetut suomalaisnaiset Suomeen ohi Syyrian kansan?

Uusimmat

Fingerpori

comic