Mielipiteet

Eput tulevat, oletko valmis

On se vaan holjaa, kun promoottori Jaakkola on saanut puhuttua Eput Holjille.

Riskipeliä lienee, mutta muuten ei väki liikahda. Torstai-iltana torin on oltava kansaa väärällään, jotta kustannukset saadaan peittoon. Aina on myös sääriski. Kuitenkin on oikea oivallus hommata todellinen kulttibändi Holjille.

Kaakisen Erkki kertoo mielipidekirjoituksessaan, että julkkubändien rahtaaminen konsertteihin on suuri riski. Näin varmasti onkin, sillä forssalaisten pussien nyörit ovat yleensä kalliiden lippujen suhteen varsin tiukalla.

Me Kulttuuri-Axelissa olemme saaneet silloin tällöin väkeä liikekannalle. Ei vähiten Sami Mattilan suhteilla. Olemme järjestäneet vuosien varrella useita konsertteja. On ollut paljon paikallisia esiintyjiä, mutta myös kansallisen tason kärkiartisteja. Valitettavan harva paikallinen artisti ei kuitenkaan vedä Feeniksiä täyteen ainakaan yksistään, lukuun ottamatta Liikasen Ekiä ja Malin veljeksiä. Valitettavasti hyvällä yhteistyöllä toteutetulla ja Feeniksin aina täyttäneellä Timanttisella Joulushow’lla on tänä vuonna välivuosi.

Oma lukunsa on ensi keväänä jo kymmenennen kerran järjestettävä Forssa Unplugged -puistokonsertti. Sinne saapuu vuosittain noin 3000 henkeä. No, sehän onkin ilmainen. Kiitos paikallisten yritysten vahvan taloudellisen tuen.

Oma ongelmansa on paikkakunnallamme varsinaisen konserttisalin puute. Feeniks on tehty liikuntatilaksi, eikä akustiikkansa puolesta oikein hyvin sovellu musiikkisaliksi. Lisäksi musiikkitapahtumien paikallinen järjestäjä joutuu maksamaan suhteessa salin käytöstä vuokraa paljon enemmän kuin paikallinen urheiluseura yhden ottelun järjestelyistä.

Tuoko uusi rakennettava monitoimikeskus helpotusta meille myös saliasioihin? Jos uusi monitoimisali rakennetaan, niin tehdään siitä riittävän suuri varustettuna kunnollisilla katsomoilla, äänentoistolla ja valaistuksella. Tarvitaan myös tilava parkkipaikka. Pienempiä tapahtumia varten meillä on onneksi Työvis, jonne esim. jazzdiggarit löytävät tiensä vanhasta muistista aina helmikuussa, kunhan lipun hinta pysyy kohtuullisena.

Mitä Feeniksin tuoleihin tulee, niin konserttinautinto lienee sama, istuu sitten nykyisillä jakkaroilla tai lepolasseissa. Selkänojaa tosin aika moni kaipaa istuimiinsa. Vaatenarikan lisääminen ei liene vaikeaa. Kysynkin vielä vorssalaisilta, että mikä se mahtaa olla oikea pääsylipun hinta? Missä menee kipuraja?

Ps. ensi vuodelle kehitellään taas uutta.

Keijo WääriKulttuuri Axelin varapuheenjohtaja

Uusimmat

Fingerpori

comic