Mielipiteet

Erkki Virtasen kolumni koronasta oli hyvä tiivistelmä päättäjien epäonnistumisista viruksen torjunnassa

Hallitus on Sanna Marinin johdolla järjestänyt pitkiä tiedotustilaisuuksia koronatoimista. Kuva: Arttu Laitala
Hallitus on Sanna Marinin johdolla järjestänyt pitkiä tiedotustilaisuuksia koronatoimista. Kuva: Arttu Laitala

Erkki Virtasen kolumni “Koronaa aina vaan” (FL 18.3.) oli hyvä tiivistelmä päättäjien epäonnistumisista viruksen torjunnassa.

Kansainvälisessä vertailussa Suomen tilanne näyttää hyvältä johtuen maamme kaukaisesta sijainnista ja kansalaisten lainkuuliaisuudesta. Päättäjien sekoilut eivät ainakaan toistaiseksi ole pahasti vaikeuttaneet tilannetta, jos eivät kyllä ole sitä myöskään parantaneet.

Kuten Erkki Virtanen toteaa, puoluejohtajat järjestävät tiedotustilaisuuksia, joissa puhetta piisaa, mutta kansalaisia kiinnostavaa asiaa on vähänlaisesti, jos ollenkaan. Varsinaisen asian tiedottamisessa tarvittaisiin vain yksi henkilö, joka pystyy tiivistämään sanottavansa niin, että kuulijat jaksavat sen kuunnella ja ymmärtää.

Maahantulon rajoittamisesta on syntynyt varsinainen sotku, josta kukaan ei halua ottaa vastuuta. Pääministerikin keskittyy vain imagonsa varjelemiseen ja piiloutuu lakipykälien taakse. Median kritiikki on kuitenkin vihdoinkin tavoittanut hallituksen ja vaikuttaa siltä, että jotain asian suhteen saadaan aikaiseksi.

Suomen hallitus ei ole tähän mennessä menestynyt viruksen torjunnassa, mutta kansalaiset toivovat jatkossa parempaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic