Mielipiteet

Esakallion kesäteatteri yllätti iloisesti

Oi, jospa kerran -musiikkinäytelmän lavalla Sonja Priimägi, Pertti Koivula ja Jonna Tervomaa. Kuva: Tapio Tuomela
Oi, jospa kerran -musiikkinäytelmän lavalla Sonja Priimägi, Pertti Koivula ja Jonna Tervomaa. Kuva: Tapio Tuomela

Lisääntyneen kotimaanmatkailun myötä kesäteattereiden lukumäärä on huimasti kasvanut ja kesäteattereiden varustelutasot ovat korjaantuneet.

Somerolla sijaitsevan Esakallion tanssilavan sisätilassa löytyy kesäteatteri, joka on aikaansaatu tuomalla tuolirivistöt saliin ja soittokoroke toimii näyttämönä.

Tasalattiakatsomosta näkyvyys näyttämölle riippuu pitkälti edessä istuvan henkilön pituudesta. Akustiikka on laadukasta ja kuuluvuus salissa on hyvä.

Äänentoistolaitteet pelaavat hienosti.

Unto Monosen klassikkotangot ja Rauli Badding Somerjoen monet biisit soivat taidokkaasti Somerolla. Bändi-nimistä orkesteria johtaa Jari ”Heinä” Nieminen.

Samuel Shipway onnistuu erinomaisesti kansantaiteilija Make, M.A. Nummisen roolissa. Samuel Shipwaynin äänensävy ja sanojen huolellinen ääntäminen ovat kuin M.A. Nummisen itsensä esittämää.

Pertti Koivula säveltäjä Unto Monosena ja Jani Forsman Rauli Somerjokena esittävät kumpikin vakuuttavasti roolihahmojaan, kuin ”näköishenkilöinä”. Taiteilijakaksikon elämää tarkastellaan niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä.

Esityksen ”Naisääni” Jonna Tervomaan tulkitsemana on yliveto, ja laulajattaren esiintymisasut ovat näyttäviä ja tyylikkäitä, eleganttia.

”Mr.Tango” Kimmo Lindegrenin esittämänä tuo lavakuninkaalliset näyttämölle.

Kaija Parko on onnistunut ”Oi, jospa kerran” musiikkiesityksen suunnittelussa ja ohjauksessa. Tosin kaikki ei ole totuudenmukaista, mutta se ei haittaa esitystä.

Someron kesäteatteri oli mukava tuttavuus.

Uusimmat

Fingerpori

comic