Mielipiteet

Esimerkillinen Paija

En olisi uskonut koskaan sanovani tuotantoeläintiloja nähdessäni, että näyttää hyvältä!

Paijan tilalla (FL 6.10.) on tehty kaikki, mitä odottaisi jokaiselta tilalta . Myös se, mihin tuotantoa lainsäädännönkin keinoin pitäisi nyt viimeinkin ohjata. Jokaisen eläimen elämä on arvokas, eikä sitä pitäisi joutua viettämään ahtaudessa, stressaantuneena, vailla virikkeitä sisään suljettuna. Omien jätöstensä seassa kahlaaminen ei myöskään paranna eläimen elämää millään osa-alueella. Myös karmivat kuljetukset teurastamoille saisivat ikiajoiksi loppua.

Lähes jokainen suomalainen on huolissaan tuotantoeläinten olosuhteista ja haluaa eläimille parempaa suojelua.

He, joiden ruokavalioon liha ja muut eläinperäiset tuotteet vielä kuuluvat, ovat avainasemassa parannuksien edistämisessä. Lompakko on tehokas keino äänestää parannusten puolesta. Jos lihasta ei jostain syystä voi luopua, voi ottaa oppia Henna Paijan periaatteesta; ”Parempaa ja vähemmän”.

Eläinten hyvinvointilaki tulee käsittelyyn näinä päivinä. Vielä ehtii allekirjoittaa vetoomuksen paremman lain puolesta!

Yli satatuhatta on sen jo tehnyt. Mutta kuulevatko päättäjät kansan ääntä? Jos ei, koko esitys pitää ehdottomasti hylätä, niin suuria puutteita siinä on. Mm. porsitushäkit, parsinavetat, juomavesi, turkistarhaus. Jos näihin ei puututa nyt, milloin sitten? Vanha eläinsuojelu laki on ollut voimassa lähes 20 vuotta. Niin kauan ei näiden epäkohtien kanssa voida todellakaan elää. Suomihan on edistyksellinen maa, onhan?

Ilona PirinenForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti