Mielipiteet

Esitys vailla populismia

Lähes kuukausi sitten pidetty Forssan kaupunginvaltuuston kokous on kirvoittanut kunnallispoliitikot keskustelemaan jälleen kerran monitoimikeskushankkeen tulevaisuudesta lehden palstalla ja sosiaalisessa mediassa.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja Vesa Niininen arvosteli Forssan Lehden 27.9. julkaisemassa kirjoituksessaan valtuustossa tekemääni esitystä populistiseksi ääntenkalasteluksi. Syyskuun valtuustossa esitin, että monitoimikeskuksen sali mitoitetaan n.1261 neliön kokoiseksi. Samassa esityksessä ehdotin, että valtuusto pyytää keskukselle uuden, päivitetyn perustamiskustannusarvion, joka sisältää useamman erilaisen tilasuunnitelmavaihtoehdon. Ajatuksena oli, että saisimme useamman eri hintalapun hankkeelle ja samalla tilojen käyttöaste otettaisiin tarkemmin huomioon suunnittelussa.

En näe esityksessäni mitään populismiin viittaavaa. Olen kannattanut suurta salia koko ajan, kuten suurin osa kokoomuksen valtuutetuista. Oman mielipiteeni olen muodostanut kaupungin elinvoimaa, harrastusmahdollisuuksia ja kaupunkilaisten hyvinvointia ajatellen. Ilmeisesti Niinisen mielestä populismia on hänen kanssaan eri mieltä oleminen.

Lautakunnan puheenjohtaja toteaa tekstissään myös, että monitoimikeskuksen rakentaminen on joillekin poliitikoille arvovaltakysymys. Kysymys on kuitenkin enemminkin arvokysymyksestä. Sivistyslautakunnan varapuheenjohtajana haluan olla mukana mahdollistamassa uudet, terveet ja oppimisen iloon inspiroivat koulutilat. Omaan arvomaailmani ei sovi vanhoissa koulurakennuksissa kytevät terveys- ja talousriskit.

Olen huolestunut päätöksenteossamme sikiävästä negatiivisuudesta ja vastakkainasettelusta. Joidenkin valtuutettujen puheenvuoroissa vilisee jatkuvasti näkemyksiä siitä, kuinka vaikeaa Forssaan on houkutella ketään ja kuinka huonosti asiat kotikaupungissamme ovat. Se, että luottamushenkilöt nimittelevät toisiaan despooteiksi, ei kiillota Forssan imagoa, vaan sotkee sitä lisää. Mielestäni tällainen ajatusmaailma on myrkyllinen onnistuneen päätöksenteon ja elinvoiman kannalta. Miten kaupunkilaiset voisivat nähdä kotipaikkansa positiivisessa valossa, kun jopa luottamushenkilöt suhtautuvat tulevaisuuteen pessimistisesti?

Uusimmat

Fingerpori

comic