Mielipiteet

EU, itä ja länsi maustaa Suomi-sopan

On hyökkäys, on puolustus, on hävittäminen, on rakentaminen. On sotaa, on rauhaa on itsenäisyyttä ja ei-itsenäisyyttä. On omavaraisuutta tai ei-omavaraisuutta. Näistä sanoista on helppo valikoida meidän suomalaisten kannalta tärkeimmät arvot: puolustus rakentaa rauhaa ja takaa itsenäisyyden sekä omavaraisuuden! Tähän tyyliin on meitä opetettu jo kansakouluajoiltakin lähtien. Suomi-sopan mausteainekset on nyt muuttunut ja pääkokki vaihtuu usein.

Siis mihin me suomalaiset rauhanomainen ja itsenäinen kansa olemme uusilla hävittäjähankinnoilla hyökkäämässä, hävittämälläkö jotakin? Luuleeko päättäjämme, että uusilla hävittäjämäärillä olemme jokin iso pelote idälle tai lännelle! Heti rajojemme takana on hävittäjälentokoneita tuhansittain.

Suomalaisia on koko maailman väkilukujonossa noin joka 1350:s! Kuulumme osana EU:ta, mutta kokonaan olemme suomalaisia. Sveitsi kaikessa viisaudessaan on puolueeton maa ja selkkauksista ei ole kuultu edes pihahdustakaan. Joten Suomen kaavailluille hävittäjähankinnoilla olisikin enempi rauhanomaista käyttöä esim. jokin muu puolustusmalli tai lyhentää valtionvelkaamme jälkipolviemme tulevaisuutta ajatellen.

Kärpäsestä on päättäjämme tehneet härkäsen. Kun avonaiseen Suomi-soppakattilaan eksyy kärpänen, niin soppa pilaantuu ja se heitetään pois. Vanha sanonta pätee: ”Vakka kantensa löytää”, jolloin Suomi-soppakin maistuu hyvältä viimeiseen pisaraan asti!

Uusimmat

Fingerpori

comic