Mielipiteet

Forssa nousuun.... lakkauttamallako yöpäivystys!

Mistä löytäisimme ne lääkkeet, jotka auttaisivat ”muuttoliiketautiin” myös käännettyä se päinvastaiseksi. Ei varmaankaan ole hyväksi maineen kannalta, että arvoisan kaupunkimme yöpäivystys loppuisi. Kun ajatellaan perheitä, joissa suunnitellaan muuttamista Forssaan, he kyllä katsovat, mitä palveluita on saatavilla. Kun tiedossa on, että lapsella korvasärky voi tulla kymmenenkin kertaa vuodessa ja akuutti tilanne tulee juuri yöaikaan kuin manulle illallinen.

Kaupunkimme mainettakin ajatellen sairaalan yöpäivystyksen lakkauttaminen olisi suuri miinus. Etenkin kun olemme palveluitamme joutuneet karsimaan ehkäpä liikaakin. Ensimmäisenä mieleen juolahtavat verotoimisto, käräjäoikeus, putkakin menetettiin: siellähän sentään asioi 400 yövierasta vuositasolla ja nyt humalaiset kuljetetaan Hämeenlinnaan.

Alkaa olla kohta kirkonkylässäkin enemmän palveluita, mitä meillä on tarjolla tulevaisuudessa – tämä näin karrikoidusti ilmaistuna. Eivät ne tulevat veronmaksajat tyhjän päälle muuta autioon kaupunkiin, nämä lääkkeet eivät tehoa mitä nyt suunnitelmissa on. Ainoastaan eläköityneet paluumuuttajat ovat paikkakunnalle rantautuneet osittain sen takia, kun Ojalanmäessä on valmiina ”yksiö” (sukuhauta).

Tapio Virtanen kirjoitti FL:ssä 7.2 osuvasti, että olemme rakentamassa syntymättömille ikäluokille yli kaksikymmentä miljoonaa maksavaa monitoimikeskusta. Aikalisä olisi juuri se oikea sana tässäkin tapauksessa. Asiat pitää priorisoida kaikki aikanaan, ettei rakenneta vanhuksille tuolijumppa-trainer-salia. Uskoisin, että tuolijumppa onnistunee pienemmässäkin foorumissa.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic