Mielipiteet

Forssa "ruma" kaupunki

Alpo Suhonen on todennut osuvasti, miten kaupunki näyttäytyy ankeasti ulkopuolisen silmiin saavuttaessa valtatieltä keskustan tuntumaan.

Ainoana lohtuna taitaa olla Turuntien puisto, joka avautuu kauniisti turistin näköpiiriin. Maisemointia voisi tehdä myös torin kupeessa olevalle Ankkalammille, johon voisi sijoittaa valoja reunakivetysten tasolle tunnelmaa luomaan.

Mikäli kaupungin eurot ovat ns. tapissa, niin ehkäpä ympäristön yrittäjät voisivat tukea hanketta. Varmaankin matkailijoiden (lue yöpyjien) luulisi enenevissä määrin vievän hyvää sanomaa eteenpäin siitä, miten kaunis oli ympäristö.

Turussa tämä on mielletty ja valot syttyvät iltaisin Aurajoen reunustalla valaisten Kirkkosillalta aina Aurasillalle lähes satamaan asti. Myös Turussa Kupittaan lintulammi on valaistuna aina jouluvaloja myöten, josta on muodostunut lähes turistikohde.

Nyt olisi aika yhteisen tavoitteen vieminen päätöksen tasolle, jotta turistit saisivat ihailla kaupunkiamme. Suosittelen iltakävelyä Turun Aurajoen puistossa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic