Mielipiteet

Forssa yrittäjämyönteisemmäksi

Tavarantoimittajat ovat Kauppakadulla vaikeuksissa. Kuva: Muu
Tavarantoimittajat ovat Kauppakadulla vaikeuksissa. Kuva: Muu

Forssan kaupunki, kuten monet muutkin paikkakunnat ovat elinvoimahaasteiden ja -kysymysten edessä. Kun katsoo kaupungin katukuvaa, ei voi olla laittamatta merkille tyhjiä liikehuoneistoja. Surullinen näky. Kaupungin tulee olla mahdollistaja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Yritysvaikutusten arviointi on saatava päätöksenteossa systemaattisesti käyttöön.

Koronapandemia kevään ja kesän aikana on jo riittävästi aiheuttanut lisähaasteita yrittäjillekin. He eivät tarvitse enempää itsestään johtumattomia hankaluuksia yrittämiselle.

Tässä esimerkkinä Kauppakadun tietyöt. Kadun varrella toimivia yrittäjiä on ollut yhteydessä allekirjoittaneeseen. Ensin oltiin viemässä asiakasparkkipaikat urakoitsijoiden tavaroiden säilytyspaikoiksi. Olin yhteydessä kaupungin tekniseen johtajaan ja sain vastauksen, ettei asialle varmaankaan mitään voi. Seuraavaksi otin yhteyttä kaupunginjohtajaan muutaman kerran. Ja saimme kuin saimmekin aikaan, että 10 parkkipaikkaa pystyttiin jättämään liikkeiden asiakaskäyttöön. Ja nyt, viime viikolla asioidessani yhdessä liikkeessä, huomasin, ettei parkkitilaa enää ollutkaan vaan koko parkkipaikka oli täynnä urakoitsijan laitteita ja tavaroita. Ei näin.

Kyseisten liikkeiden edessä on ollut aiemmin kaksi parkkipaikkaa, alue, jonka kautta myös tavaran toimitus tapahtuu liikkeisiin. Yrittäjillä on nyt tieto, että kyseiset parkkipaikat poistetaan tien kunnostamisen yhteydessä. Aiheellinen huoli on, miten tavaran toimittaminen liikkeisiin järkevällä tavalla on jatkossa mahdollista. Jo nyt tienkunnostuksen aikana pystyy havaitsemaan, millaisia vaaratilanteita syntyy, kun kyseinen tila ei ole käytössä. Tavarantoimittajat joutuvat parkkeeraamaan autonsa poikittain vieden toisen ajokaistankin tilan. Torvet soivat, kunnollista näkyvyyttä ei ole jne. Liikkeiden henkilökunta kantaa kadun toiselta puolelta raskaitakin tavaratoimituksia ja asiakaspalvelu kärsii.

Oheinen esimerkki kertonee siitä, kuinka tärkeää päätöksenteossa on tehdä yritysvaikutusten arviointi ja kuulla yrittäjiä sekä käytännössä toteuttaa hankkeet yrittäjien tarpeet huomioiden. Tarvitaan siis puheiden lisäksi tekoja.

Yhteistyössä Forssan, yrittäjien ja forssalaisten parhaaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic