Mielipiteet

Forssalaiset ahkerina koko viikonvaihteen

Heinämessut ja muut viikonvaihteen tapahtumat saivat väen liikkeelle Forssassa ja Tammelassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Heinämessut ja muut viikonvaihteen tapahtumat saivat väen liikkeelle Forssassa ja Tammelassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jos minulta kysytään, mitä teit viikonloppuna, niin vastaan, että olin tietysti Heinämessuilla, kun kaikki muutkin olivat. Paremmin sanottuna olimme, sillä me olemme puolisoni kanssa yhdessä melkein joka paikassa.

Tällä kertaa olimme entisen Finlaysonin kutomon ympäristöön järjestetyillä heinämessuilla monta tuntia. Siellä olivat väkimäärästä päätellen kaikki muutkin forssalaiset ja naapurikuntien ihmiset.

Näyttelykohteita ja -telttoja oli niin valtavasti, että kaikkiin ei voinut edes katsoa saatikka pysähtyä keskustelemaan. Juontajan Miia Nuutilan ääntä kuului, vaikka henkilöä ei näkynyt.

Kävellessä täytyi katsoa tarkasti eteensä, että ei kävele toisia päin, sillä kävely oli molemman suuntaista ja vielä poikittainkin.

Pysähdyimme betonipatsaita rekkalasteittain ulkomailta tuovan kauppiaan kanssa keskustelemaan. Hän kertoi, että patsaat tehdään valamalla muottiin, joka puretaan osina tuotteen ympäriltä massan kuivuttua.

Kohtelias kauppias sanoi patsaiden hintaan lisättävän arvonlisäveron olevan 24 %, joka lisätään kaikkiin tuotteisiin. Kiinnostava Leijona-patsas olisi maksanut 178 euroa kipale, joten kahdesta olisi pitänyt pulittaa niin suuri summa, että kauppa jäi tekemättä.

En sitten muuta ostanutkaan, kun kutomossa kanssani yhtä aikaa työssä olleelta Terhiltä 2 euroa maksaneen popkornipussin, josta naposteltavaa riitti vielä pyhänäkin.

Kotiinpaluumatkalla en päässyt juoksijoiden valtavan määrän takia ajamaan Saksankatua, vaan hyvin hommansa osaavat liikenteen ohjaajat määräsivät kääntymään Tammelaan.

Onneksi seuraava “liikennepoliisi” nosti stop merkkiään sen verran, että ehdin pujahtaa kotiin johtavalle tielle. Kotiin päästyämme ajattelimme, kuinka valtava väkimäärä saadaan liikkeelle yksien Heinämessujen onnistumiseksi.

Pelkästään juoksu ja pyöräilyreittien suunnittelu, merkitseminen ja esteiden pois raivaamin ja järjestäminen, liikenteen ohjauksineen, on niin valtava homma, että sadalla toimijalla ei pääse kuin vähän alkuun.

Lienenkö oikeassa, että pääjärjestäjänä ollut Forssan Lehti vastasi tämän pienen kaupungin väen kanssa yhdessä järjestämän jättiläistapahtuman taloudesta. Pääasiallisina tulon lähteenä lienevät yrittäjien maksamat osanottomaksut ja lehti-ilmoituksista saatavat ilmoitusmaksut?

Sunnuntaina ilmestyneestä runsaasti kuvitetusta lehdestä, sain lukea, että Suvi-illan kilpailijoiden määrä oli lisääntynyt edellisestä vuodesta ja messuillakin oltiin väkimäärään tyytyväisiä.

Näyttää siltä, että säiden haltijaan yhteyttä pitävä henkilö on onnistunut hyvin tehtävässään, koska aurinko paistaa, ei tuule, eikä sada. Joten kiitos Forssa ja uuttera talkooväki, kun järjestätte väelle toimintaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic