Mielipiteet

Forssalaiset saisivat olla ylpeitä toristaan

Forssalainen torinäkymä viime tammikuulta. Kuva: Tapio Tuomela
Forssalainen torinäkymä viime tammikuulta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaiset saisivat olla ylpeitä toristaan, lausui minulle lauantaina eräs tuttavani ja olen samaa mieltä. En ole vain sitä ennen sanoiksi saattanut.

Komeasta torista meidän pitää olla kiitollinen edesmenneelle entiselle kaupunginjohtajalle, joka esityksellään ja sitkeällä puolestapuhumisella sai kaupunginvaltuustossa istuvat päättäjät luovuttamaan määrärahat torin rajaamiseen, tasoittamiseen ja laatoittamiseen. Siinä se nyt on. Tori, jossa on hyvä pitää toripäiviä kolmena päivänä viikossa ja runsaasti väkeä paikalle kerääviä Forssan markkinoita muutamia kertoja vuodessa.

Juuri tällaisista Forssan markkinoista oli kyse lauantaina isänpäivän aattona, jolloin torilla oli Forssan torikauppiasyhdistyksen järjestämillä markkinoilla paljon väkeä. Säiden säätäjä antoi kaunista auringonpaistetta ja lämpöäkin oli yli 10 astetta.

USA:n presidentinvaalien tulos oli ihmisten keskustelujen aiheena. Kysyin yhdistyksen puheenjohtaja Kauppilalta; mikä on se houkutin joka vetää tänne näin paljon väkeä? – Ei siinä erityistä houkutinta tarvita, oli vastaus. – Meillä on täällä kuutisenkymmentä eri suunnilta tulleita torikauppiaita, joista noin 15 on paikkakuntalaisia. Kaikille on löytynyt tarvitsemansa tila ja täällä on yleisöä varten leveät käytävät torin pitkittäis- ja poikittaissuuntiin. Kaikkien myyjien pöydillä on asiakkaiden saatavilla käsidesipulloja, joista jokainen voi ottaa huuhdetta halunsa mukaan. Turvaväleistä on jokaisen itse huolehdittava ja se on helppoa leveillä käytävillä.

Myytävänä näytti olevan ruokatarvikkeita ja vaatteita, hatuista, sukista ja kintaista päälystakkeihin. Joku ryhmä esitti hengellisiä lauluja ja myyntipöytäni vierellä forssalainen laulaja, mieskuoron johtaja Heikki Leino lauloi Nuoruusmuistoja kahden hanurin säestämänä. Pöytäni vierestä lähti ahkerasti lukemista ja kirjoittamista harrastava Matti Salama sininen kirja kainalossaan kotiinsa tutkimaan kirjan kuvia ja tekstin sisältöä.

Tätä kirjoittaessani on jokaisen suomalaisen isän päivä, joten paljon onnea kaikille normaalikokoisille ja isoisille! Onnittelu tosin lehden saapuessa on vähän myöhässä.

Uusimmat

Fingerpori

comic