Mielipiteet

Forssalaisuudesta

Alpo Suhonen kirjoitti keskiviikon lehdessä forssalaisuudesta (FL 20.2.). Kirjoitus sisälsi tuttuun tapaan kriittistä pohdintaa ja muutamia johtopäätöksiäkin. Yhdyn täysin Suhosen ajatukseen siitä, että ilman yhteistyötä ei pärjää kukaan. Jokainen joukkueurheilua joskus harrastanut tietää joukkuehengen merkityksen. Se ratkaisee myös politiikassa.

Perjantain lehdessä (FL 22.2.) puolestaan pohojalaanen Antti Niemi liputti uuden uljaan uudisasukaskaupungin puolesta. Niemen, kuten Suhosenkin, mukaan forssalainen identiteetti on kadoksissa. Tämä sai minut miettimään omaa identiteettiäni ja kotiseutuylpeyttä. Juureni ovat Karjalassa, Laatokan rannalla. Identiteetti lienee melko satakuntalainen, onhan syntymäkotini ja suurin osa suvustani siellä. Lapsuus Pirkanmaalla, nuoruus Hämeenlinnan Hauholla. Mutta vasta Forssa on tuntunut minusta oikeasti kodilta. Sielunmaisemani on Hämeessä ja tänne tunnen kuuluvani.

En kuntapäättäjänä voinut olla miettimättä asiaa myös kaupungin strategian kannalta. Tänä vuonna strategiaa uudistetaan ja olen innolla lähdössä tekemään strategiatyötä. Kun ensimmäisen kerran sain eteeni nykyisen kaupunkistrategiamme Koko elämän väärtti, Tyykikylä tutuksi, Tyykikylää syrämmellä ja niin edelleen, olin hämmentynyt. Muualta tulleelle nämä käsitteet eivät auenneet alkuunkaan ja tuntui, etteivät ne olleet ihan selviä edes paljasjalkaisille vorssalaisille. Tavoitteet ja arvot ovat mielestäni hyviä, niille täytyy vain saada ymmärrettävät nimet ja entistä helpommin mitattavat arviointikriteerit. Järkivihreys tulisi viedä sanoista tekoihin.

Suhonen muistutti kolumninsa päätteeksi, että Vihreät on perustettu Forssassa ja kehotti meitä ryhdistäytymään. Hyvä alku tälle ryhdistäytymiselle oli kevään 2017 kuntavaalit, joissa Vihreät lisäsivät kannatustaan kaikissa Lounais-Hämeen kunnissa, puhumattakaan kannatuksesta valtakunnallisesti. Sama ilmiö toistunee kevään eduskuntavaaleissa Vihreiden kasvattaessa paikkamääräänsä tuntuvasti. Teemme ympäri Hämettä kovasti töitä, jotta ilmastonmuutoksen torjunta, koulutus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus nousisivat näiden vaalien ykkösteemoiksi myös täällä meillä.

Juuriammekaan emme ole unohtaneet. Huhtikuun ensimmäinen päivä juhlimme yhdessä Koijärvi-liikkeen 40-vuotisjuhlavuotta Koijärven uudella luontotornilla. Toivotan Alpon ja kaikki muutkin forssalaiset lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan kanssamme kevään ja Vihreän liikkeen ensimerkkejä.

Maija Krannieduskuntavaaliehdokas (vihr.) forssalainen valtuutettu

Uusimmat

Fingerpori

comic