Mielipiteet

Forssalaisuus

Kolumni kolahti! Forssalaisuudesta en tiedä, koska olen pohojalaanen. Moni on kysynyt minulta, miten hämäläisyys tai forssalaisuus eroaa pohjalaisuudesta. Pohojalaasuus ilmenee yrittäjyytenä, sitkeytenä, rohkeutena ja ylpeytenä juuristaan. Olen siis ollu pohojalaanen, olen pohojalaanen ja tulen aina olemaan pohojalaanen.

Forssa on hyvä paikka elää ja asua. Paikalliset, juuriltaan Forssan seudulla asuvat eivät ehkä aina huomaa tai osaa arvostaa kaikkea sitä hyvää, mitä seutukuntaan liittyy ja mitä täällä on. Forssalla ja seutukunnalla on hyvä historia, joka ei ole hävinnyt, ehkä vaan unohtunut.

Teollisuuskaupungiksi Forssa tuli vetovoimaisuutensa ja luonnonvoimansa takia. Forssan kehityksen ja nousun takasivat tänne muuttaneet rohkeat ja yrittelijäät, jopa kansainväliset tekijät.

Forssan tulevaisuuden ratkaisevat samat tekijät. Se edellyttää kuitenkin Tervetuloa-asennetta! Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät! Tulkaa käymään, tulkaa asumaan, tulkaa tekemään töitä. Tulkaa harrastamaan ja harjoittamaan taidetta ja kulttuuria. Tulkaa nauttimaan edullisesta asumisesta. Tulkaa takaisin nauttimaan eläkepäivistä ja hoitamaan lapsianne. Tulkaa rakentamaan Uutta Uljasta Uudisasukaskaupunkia!

Komppaan Alpo Suhosen kolumnia (FL 20.2.) ja liputan rauhan, yhteistyön ja oman Identiteetin puolesta. Unohtakaamme riidat, poliittiset hiekkalaatikkoleikit, kateus ja katkeruus. Toivottakaamme tervetulleeksi kaikki yrittämään ja rakentamaan identiteettiä, joka on ollut 200 vuotta kateissa.

Antti Niemi

Uusimmat

Fingerpori

comic