Mielipiteet

Forssan ev.lut. seurakunnan ”seurakunnalliset” tässä lehdessä – Miksi messujen toimittajat jätetään pois?

Seurakunnalliset ilmoitukset julkaistaan Forssan Lehdessä torstaisin. Kuva: Petri Ojanen / FL
Seurakunnalliset ilmoitukset julkaistaan Forssan Lehdessä torstaisin. Kuva: Petri Ojanen / FL

Forssan ev.lut. seurakuntani ”seurakunnallisia” lukiessa, olen huomannut ja muutamat muut seurakuntalaiset ovat huomanneet, että kovin ovat ”seurakunnalliset” ”typistettyjä”? Miksi näin?

Erityisesti on kaivattu messujen toimittajien nimiä? Tammelan Rovastikunnan muut seurakunnat ilmoittelevat messujen toimittajien nimet! Muutama seurakunta vielä messun kolehdinkin kohteen.

Kirkon Herra sanoi aikoinaan: ”Minä olen julkisesti puhunut maailmalle…” ja apostoli Paavali Apt 20,20 ” ”en ole vetäytynyt pois julistamasta teille sitä, mikä hyödyllistä on, ja opettamasta teitä sekä julkisesti että huone huoneelta”.

Miksi messun toimittajien nimet jätetään pois? Mitä ”salaamista” siinä on?

Tämä johtaa lopulta siihen, että messun kiinnostavuus katoaa. Useimmilla ”vanhuksilla” ei ole nettiyhteyttä, josta löytyy messun toimittajien nimet.

Omakohtaisesti sanon: ”Vestigia terrent” =jäljet peloittavat!

Vuonna 1996 alkoi seurakunnassamme ”säännöllisesti kokoontuvien piirien ”, myös lähetystyön ilmoittelun pois jättäminen. Näin on saatu seurakuntalaisten mielistä pois Jeesuksen antaman lähetyskäskyn toteuttaminen. Onneksi olen saanut lukea, paitsi Raamattua, niin seurakuntamme 1. Kirkkoherran, Ambomaan lähetin Albin Savolan tekstiä: ”Yhtä vähän kuin jääpuikolla voidaan tulta sytyttää, yhtä mahdotonta on saada kääntymätön ihminen oikealla tavalla lähetystyötä harrastamaan.”(v. 1917) Hyvä selitys lähetystyön ilmoittelun boikotille!

Rukoushuoneessa laulamme: ”Suo, Herra, laumasi pienen voittaa, jokaisen ihmisen kääntyä. Myös anna kansasi Israelin jo löytää ristiltä elämä.” Siionin kannel 153:6

Uusimmat

Fingerpori

comic