Mielipiteet

Forssan kauppatori on kaupungin sydän – Toritoiminnasta vastaavalla henkilöllä pitää olla aito mielenkiinto toritoimintaa kohtaan ja riittävät resurssit

Torikaupalla on merkitystä kaupungin ydinkeskustan elävöittäjänä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Torikaupalla on merkitystä kaupungin ydinkeskustan elävöittäjänä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Toria voi oikeutetusti pitää sijaintiympäristönsä henkisenä peilinä, josta näkee alueen aktiviteetista ja siellä asuvista ihmisistä.

Menestyksen salaisuus onkin sen ihmisläheisyydessä. Vaikka tekniikka on kehittynyt valtavasti ja ympäristö koko ajan, niin ihminen on tänäkin päivänä hyvin samankaltainen mitä esi-isänsä.

Ihminen nauttii sosiaalisesta yhteydenpidosta ja sen tarjoamista yhteisistä elämyksistä.

Nykyäänkin torikaupan merkitys kaupungin ydinkeskustan elävöittäjänä on tärkeä.

Kaupankäynnin painopisteen siirtyminen kaupunkien ydinkeskustasta pois on havahduttanut monet tahot huomaamaan torien merkityksen koko keskustan liiketoiminnalle ja viihtyvyydelle. Sinne monet turistit suuntaavat ensimmäiseksi kulkunsa. Niinpä torilla on huomattava kaupankäyntiä vilkastuttavaa merkitystä myös alueen kiinteille kauppiaille.

Käytännön toteutus vaatii huolellista suunnittelua.

Perinteisesti toritoiminnasta huolehtiminen on kuulunut kunnille ja kaupungeille.

Kaupunki on huolehtinut teknisistä puitteista hyvin: sähkö, vesipisteet, jätteet, WC puhtaanapito, lumityöt, harjaus, liikennejärjestelyt sekä torivalvojan puoleen on voinut kääntyä kaikissa toriin liittyvissä asioissa.

Olennaista on, että toritoiminnasta vastaavalla henkilöllä on aito mielenkiinto toritoimintaa kohtaan ja riittävät resurssit suoriutuakseen sen käytännön vaatimuksista.

Turvallisuus ennen kaikkea.

Uusimmat

Fingerpori

comic