Mielipiteet

Forssan kehittyminen

Viime päivinä on puhuttu forssalaisuudesta ja Forssan kehittämisestä. Ajattomaan ja paikattomaan todellisuuteen siirtymisen sijasta Forssa kehittyy vain sen paikallisia etuja esiin tuomalla. Näitä etuja tosin pitää kertoa myös Forssan ulkopuolelle. Forssalaisuutta voi edistää mainostamalla omassa kaupungissa, miten se on esim. lapsiystävällinen, ikäihmisten ja yritysten Forssa, jos täällä asuvat eivät sitä tiedä. Forssan kehittämisen kannalta on kuitenkin tärkeintä saada muualla elävät tietämään, mitä hyviä puolia täällä on tarjolla.

Ensinnäkin pitää saada ohikulkijat huomaamaan, että Forssa on tutustumisen arvoinen. Valtateiden 2 ja 10 varrelle ennen tuloliittymiä taulut ”Älä aja onnesi ohi, vaan tule Forssaan!”. Sopivasti valtateiden varrelle myös mainoksia Forssasta yritysystävällisenä kaupunkina ja perheille edullisena paikkana asua hyvien palveluiden äärellä.

Sitten suuriin päivälehtiin on laadittava Forssaa esittelevät ilmoitukset, joissa tuodaan esiin etuja: mainio sijainti Helsinki-Turku-Tampere -kolmion keskellä, ainutlaatuinen kaupunkipuistorakenne, koulutustarjonta, kulttuuritoiminnot ja muuttajapalvelut. On myös selitettävä, mitä ovat täällä hyvät lasten ja vanhusten palvelut ja millaista apua annetaan yritysten sijoittumiseen ja kehittämiseen.

Kunnat ja suurten kaupunkien kaupunginosayhdistykset järjestävät jatkuvasti kulttuurimatkoja maan eri puolille. Forssassahan olisi erinomainen tarjonta nähtävyyksiä, palkittuja museoita, hyviä ravintoloita ym. Kannattaisi suunnitella vierailupaketti, jonka pohjalta otettaisiin yhteyttä näihin matkojen järjestäjiin.

Kun muutimme Forssaan noin 13 vuotta sitten, päätöksen tekoon vaikuttivat Forssa-päivän kulttuurilaitoskokemuksemme, oivallus kaikkien palveluiden läheisyydestä ja monipuolisuudesta ja keskustan asuntojen edullisuudesta sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet joka puolella. Olemme tyytyväisenä voineet tutustua Elävien kuvien teatterissa mykkäelokuvafestivaaleihin ja maailman parhaiden oopperatalojen esityksiin, osallistua Wahren-opiston kieli-, kuvataide-, keramiikka- ja kivenhiontakursseille, tutustua forssalaisuuden eri puoliin museoissa, kuunnella konsertteja ja saada hyviä ystäviä iloisista forssalaisista. Näitä kokemuksia haluamme jakaa muidenkin kanssa ja houkutella lisää väkeä asumaan Forssaan ja muuttumaan oikeiksi forssalaisiksi.

Anna-Liisa ja Esko H. Koskinen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti