Mielipiteet

Forssan keskustan kaunistaminen olisi vaalivaltti – Jo alueen siivoaminen nostaisi alueen arvoa

Liikerakennus on nähnyt parempiakin päiviä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Liikerakennus on nähnyt parempiakin päiviä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tulin Forssaan liikkeiden juoksupojaksi noin 70 vuotta sitten. Keskustassa oli silloin uusi komea Puistolinna, joka oli sen ajan vetonaula numero yksi. Mutta jo silloin kadun toisella puolella oli ikivanha liikerakennusten ryhmä hevospuomeineen ja kaljakuppiloineen. Olen nähnyt niiden purkamisen ja uuden liikerakennuksen rakentamisen. Talon piti olla Forssan hienoin liikerakennus kattoparkkeineen. Talo toimi hyvin monta vuotta, mutta aika, kosteus ja home puuttuivat peliin ja mukana tietysti omistajan varattomuus.

Mielestäni nyt uuteen kaupunginvaltuustoon pyrkivien, ainakin mahdollisimman monen kannattaisi ottaa tavoitteekseen keskustan häpeäpilkun kaunistaminen. Kyllä siihen mukaan tulisi kaikki virkamiehet ja kiinteistön omistajakin, jos tulevat valtuutetut ottaisivat keskustan kaunistamisen tavoitteekseen.

Jo alueen siivoaminen nostaisi vanhan hirsirakenteisen entisen hotelli-kaupungintalon ja Puistolinnan arvoon arvaamattomaan.

Vieressä on hyvin hoidettu entinen saviläpi lintuineen istutuksineen ja yksi ihailun kohde Forssan tori ja toisella puolella joki rantoineen, uusine rakennuksineen ja siltoineen. Värikkään homepesän poistaminen kaunistaisi siis koko alueen. Siinä olisi uudelle kaupunginvaltuustolle hyvä tavoite tulevaksi nelivuotiskaudeksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic