Mielipiteet

Forssan kirpparit

Kirpputoreilla riittää vaatetarjontaa.

Forssassa on kymmenkunta toimivaa ja huonosti toimivaa kirpputoria. Muutama aikoinaan toiminut kirppis on tehnyt konkan.

Nyt näyttää siltä, että kukaan ei enää tarvitse mitään. Varsinkin käytetyt vaatteet eivät tee kauppaansa, olivat ne sitten puhtaita, silitettyjä tai jopa merkkivaatteita. Asiakkaita pyörii tiloissa pari-kolme kerrallaan etsimässä vintage-tavaroita, joilla tekisi tilin. Ei juurikaan löydy Toikan tai Sarpanevan vanhaa tuotantoa olevia lasipilkkumeita. Vanhoista muumimukeista tapeltaisiin verissäpäin, jos niitä olisi.

Pöytähinnat ovat 20 euron luokkaa/viikko. Siinä saa myydä joltisen määrän varsinkin käyttökelpoista vaatetavaraa, että edes pöytähinnan saa kuitattua.

Eikö ihmisillä ole sen vertaa hynää, etteivät lähes iskemättömät plyymit kelpaa edes 50:llä centillä?

Vaatekaupat tursuavat ale-hinnoilla. Benettonia tai Camelia sen pitää olla. Useimmissa myyntipöydissä on lappu kissankokoisin kirjaimin ”kaikki tuotteet – 50%”. Täynnä ovat, vaikka päälimmäisenä olisi pakasta revityt vanhat Jamekset, hinta 50 centtiä.

Eräässä pöytäonkalossa oli kymmenittäin vanhoja maataloustyökaluja. Oli kuokkaa, lapiota, talikkoa ym. Ketä kiinnostaa?

Luultavasti ihmiset ovat sisäistäneet KonMari-aatteen. Ylimääräistä tavaraa ei nurkkiin kerätä.

Kannattaisi ehkä viedä rievut vaikka keltaisiin Ufaffaa-sammioihin, joita Forssastakin löytyy.

Onhan paikkakunnalla Perkiöntiellä Texvex-myymälä. Siine voi kiikuttaa ns. kaappipuhdasta vaatetavaraa. Pienet rypyt eivät haittaa. Sinne mieluummin.

Keijo Wääri

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti