Mielipiteet

Forssan paikkaneuvotteluista Tapio Virtanen – Jokainen puolue puolustakoon omia asetelmiaan mutta rehellisesti toisiamme arvostaen ja taustoissa hämmentämättä

Olemmekohan istuneet ollenkaan samoissa palavereissa – samoja käytäviä keskusteluineen emme ainakaan ole astelleet. Tavoitteeni on puhua neuvotteluissa avoimesti ja rehellisesti asioista, jättää sitten vähemmälle tuo taustoissa hämmentäminen. Meillä on ollut kaksi kokousta, joissa kummassakaan en ole ilmoittanut, miten minä olen jakanut puheenjohtajuudet. Puheenjohtajuuksia on n. 20 kpl:tta. Tämän tietävät myös muut neuvotteluissa mukana olleet.

Neuvottelut lähtevät liikkeelle suurimman puolueen vetäminä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuuksista. Kautta aikojen kaksi vaaleissa eniten ääniä saanutta puoluetta ovat nämä kaksi paikkaa jakaneet. Neuvotteluissa et ole mitenkään tätä asetelmaa kommentoinut/kritisoinut. Laskelmien pohjat puhtaasti äänestystulokseen pohjautuen ovat neuvotteluihin ansiokkaasti valmistelleet Matti Pietilä, Tapio Talikainen ja Jouko Haonperä.

Minä en ole lehdelle antamassani haastattelussa paheksunut koalitioita, olen kertonut oman puolueeni lähtevän siitä, että forssalaisten äänestäjien tulosta kunnioitetaan. Kerroin myös sen, että vasemmistoliitto ei ole lähestynyt yhteistyöstä, kuten lehdessä tuolloin meitä moitit. Virtanen haluaa nyt kirjoituksessaan (FL 15.7.) korostaa kovin fty:tä, mutta neuvotteluita on taidettu käydä toisen yhdistyksen kanssa ja tämä tieto ei ole meitä saavuttanut. Moitteet Virtanen sinne minne ne siinä tapauksessa kuuluu.

Itse toimin neuvotteluissa sdp:n mandaatilla edustaen sdp:n valtuustoryhmää kokonaisuutena. Ja lähtökohtaisesti kunnioittaen niitä paikkamääriä, joita vaalitulos meille mahdollistaa. Jos puolueella on esim. neljä valtuustopaikkaa tai 13 valtuustopaikkaa, ei vaan voi saada yhtä paljon paikkoja lautakuntiin tai puheenjohtajuuksia. Jokainen puolustakoon omia asetelmiaan ja omalle puolueelle tavoittelemiaan ratkaisuja. Tehdään se kuitenkin rehellisesti toisiamme arvostaen.

Fingerpori

comic